Στουρνάρας: Αν αργήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν θα βγούμε από την κρίση

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Στουρνάρας: Αν αργήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης δεν θα βγούμε από την κρίση

Νέα προειδοποίηση από τον διοικητή της ΤτΕ που υποστηρίζει πως αν καθυστερήσει το κλείσιμο της αξιολόγησης η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει το τρένο εξόδου από την κρίση. 

«Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις», σημειώνει ο κεντρικός τραπεζίτης, «σήμερα έχει καλυφθεί το 50% της δημοσιονομική προσαρμογής και όχι μόνο αυτής». Επομένως, σημειώνει, δεν δικαιολογείται καθυστέρηση η οποία εάν συμβεί «θα στερήσει από την ελληνική οικονομία την έξοδο από την κρίση».

Με την δήλωσή του αυτή στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Στουρνάρας κρούει το καμπανάκι κινδύνου για την ελληνική οικονομία για δεύτερη φορά σε διάστημα 24 ωρών. Στην ετήσια Έκθεση του Διοικητή, που εκδόθηκε την Παρασκευή, ο κ. Στουρνάρας επισήμανε ότι αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις θα υπάρξουν περαιτέρω κίνδυνοι για το τραπεζικό σύστημα, το όποιο ήδη καταγράφει μείωση καταθέσεων και αύξηση των κόκκινων δανείων, ενώ θα απειληθούν και οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version