Αθήνα Καιρός

Ο Μηταράκης με επιστολή σε Κομισιόν και UNHCR ενημέρωσε για την εγκληματική τακτική των Τούρκων στο πρόσφατο ναυάγιο στη Λέσβο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Ο Μηταράκης με επιστολή σε Κομισιόν και UNHCR ενημέρωσε για την εγκληματική τακτική των Τούρκων στο πρόσφατο ναυάγιο στη Λέσβο

Επιστολή, στην οποία περιγράφει τις συνθήκες που επικράτησαν στο ναυάγιο της Λέσβου, όπου το Λιμενικό Σώμα διέσωσε 32 επιβαίνοντες αλλά, δυστυχώς, δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, απέστειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στην Ευρωπαία επίτροπο, Ίλβα Γιόχανσον και τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Μηταράκης επισημαίνει στην επιστολή του, ότι, «με βάση τις μαρτυρίες τους, οι επιβαίνοντες δεν ήθελαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αλλά όταν ζήτησαν άμεση βοήθεια από την τουρκική Ακτοφυλακή και ενώ η λέμβος τους βρισκόταν μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής, αντί να προσφέρει βοήθεια, έκανε ελιγμούς για να δημιουργήσει κυματισμούς και να αναγκάσει τη λέμβο να συνεχίσει το ταξίδι της προς την Ελλάδα. Και μόνο όταν η λέμβος ήταν πλέον στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές».

«Η απώλεια ζωών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από τις τουρκικές αρχές», σημειώνει ο κ. Μηταράκης, «εάν είχαν επέμβει όταν η λέμβος των μεταναστών ζήτησε βοήθεια εντός των τουρκικών υδάτων».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός διαμηνύει «την ανησυχία της Ελλάδας για περιπτώσεις όπου ακούσια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, υποστηρίζουν τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών να συνεχίζουν τις παράτυπες διελεύσεις».

Τέλος, ζητά από την κ. Γιόχανσον και τον κ. Λεκλέρκ να παρέμβουν αρμοδίως προς την πλευρά της Τουρκίας ώστε να τερματιστεί η λαθροδιακίνηση που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, όπως προβλέπεται και στην Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας.

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων – Πάει για το νέο έτος αλλά υπάρχει διάσταση απόψεων στην Επιτροπή

Κορωνοϊός – Πώς και πότε θα γίνουν τα εμβόλια στην Ελλάδα: Προτεραιότητα σε υγειονομικούς και γηροκομεία, όχι στους ανήλικους – Ολο το χρονοδιάγραμμα

Τροπολογία: «Πράσινο» στην επέκταση υπόγειων πάρκινγκ, «κόκκινο» σε… ιερά αυθαίρετα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]