Μητσοτάκης- Στην τηλεδιάσκεψη ηγετών της ΕΕ: Ευρωπαϊκός συντονισμός για την πανδημία

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Μητσοτάκης- Στην τηλεδιάσκεψη ηγετών της ΕΕ: Ευρωπαϊκός συντονισμός για την πανδημία

Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ενέταξαν τα rapid tests στη στρατηγική της κατά του κορονοϊού, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επισημαίνοντας την ανάγκη να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των κρατών της ΕΕ στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και στις διαγνωστικές εξετάσεις, με έμφαση στα rapid tests, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται, όπως και όλες οι χώρες, ενώπιον μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης. Γι’ αυτό, συμπλήρωσε, το όποιο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.

Όσον αφορά ειδικότερα στην οικονομία, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών θα πρέπει να παραταθούν, ώστε να καλύψουν το πρώτο τρίμηνο του 2021. Ενημέρωσε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες που υπέβαλαν το προσχέδιο για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του Tαμείου Aνάκαμψης, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για την οριστική έγκριση του σχεδίου που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον πρωθυπουργό, αλλά και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στα θετικά νέα που αφορούν την ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων για τον κορονοϊό. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, όπως μεταφέρουν κυβερνητικές πηγές, τονίστηκε η αποφασιστικότητα της ΕΕ για συντονισμένη δράση και ορθή κατανομή των εμβολίων μετά από την έγκρισή τους από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: «Φωτιά» από κρούσματα σε 9 Περιφέρειες – «Πρωταθλήτριες» Αττική και Θεσσαλονίκη – Ο χάρτης της διασποράς

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Αρνούνται οι ιδιωτικές κλινικές να δώσουν στο υπ. Υγείας τις 200 κλίνες Covid – Απειλεί με επίταξη το υπουργείο

Καιρός: Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στο Βελούχι – Πώς κινείται η κακοκαιρία [βίντεο]

«Ασθενής ζήτησε να αποχαιρετήσει τους δικούς του» – Σοκαρισμένος ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version