Σε προεκλογική εγρήγορση η ΝΔ – Σε ποιες περιοχές θα περιοδεύσει ο Μητσοτάκης

17/07/18 • 08:30 | UPD 17/07/18 • 08:30

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε ρυθμούς άτυπης προεκλογικής περιόδου θα συνεχίσει να κινείται η Ν.Δ., με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζεται για μία ακόμη εφ όλης της ύλης σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Σε ρυθμούς άτυπης προεκλογικής περιόδου θα συνεχίσει να κινείται η Ν.Δ., με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζεται για μία ακόμη εφ όλης της ύλης σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Εκεί αναμένεται να δώσει αύριο το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα, αλλά και να ζητήσει να παραμείνει ο γαλάζιος κομματικός μηχανισμός σε εγρήγορση και στην υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού και να αποφευχθεί κάθε εφησυχασμός.

Περίοδος… θερινής ραστώνης δεν θα υπάρξει επί της ουσίας για την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μπορεί να χαράσσει τη στρατηγική της θεωρώντας ότι στόχος τής σημερινής κυβέρνησης είναι να φθάσει έως τον προσεχή Μάιο, δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο πολιτικών εξελίξεων νωρίτερα.

Και τούτο διότι αρκετά γαλάζια στελέχη αμφιβάλλουν εάν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. θα μπορέσει τελικά να αντέξει μέχρι τότε υπό την πίεση της εντεινόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας για την πολιτική της, της διάψευσης από την ίδια την πραγματικότητα κάθε θετικού αφηγήματος που επιχειρεί να προβάλλει, αλλά και της εικόνας «τραγέλαφου» που παρουσιάζουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, με αφορμή κυρίως τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στην πρώτη γραμμή της συνεχιζόμενης γαλάζιας πολιτικής εξόρμησης, η οποία θα έχει επί της ουσίας χαρακτηριστικά «προσομοίωσης» προεκλογικής περιόδου, θα βρίσκεται ο πρόεδρος της Ν.Δ., ο οποίος θα μεταβεί μεθαύριο στην Κρήτη για να περιοδεύσει στο νομό Λασιθίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου θα παραχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και συνέντευξη Τύπου, όπως και κατά την πρόσφατη περιοδεία σε Λευκάδα και Πάτρα.

Μέχρι τέλος Ιουλίου αναμένεται να επισκεφθεί επίσης τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα Γρεβενά, ενώ στο σχεδιασμό της Πειραιώς συμπεριλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η πραγματοποίηση περιοδειών σε όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες.

Δεν αναμένεται πάντως να υπάρξουν εσωκομματικές αλλαγές, καθώς γαλάζιες πηγές διευκρίνιζαν χθες, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, πόσω μάλλον επικείμενη απόφαση του προέδρου του κόμματος για αλλαγές στους γραμματείς τομέων της Ν.Δ

Συνάντηση με δικηγόρους

Σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. με τη Συντονιστική Επιτροπή των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Η προσοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην οικονομία και τις συνθήκες λιτότητας που προδιαγράφονται για την ελληνική κοινωνία λόγω των βαρύτατων δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η παρούσα κυβέρνηση για την περίοδο μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. «Η λιτότητα στην Ελλάδα θα αυξηθεί μετά την έξοδο από το Μνημόνιο. Είμαστε η μόνη χώρα που αναπροσαρμόζονται οι αναπτυξιακοί δείκτες προς τα κάτω», τόνισε χαρακτηριστικά η τομεάρχης Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η δήθεν καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν υπάρχει. Ακόμη και μετά τον Αύγουστο όλες οι εξαγγελίες και η έμμεση παροχολογία, που για άλλη μια φορά έχει αρχίσει από την κυβέρνηση, θα γίνεται κατόπιν συνεννόησης, και σε αντίθετη περίπτωση θα ζητούνται αμέσως ισοδύναμα μέτρα», σχολίασε ο γραμματέας της Π.Ε., Λευτέρης Αυγενάκης.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου