Αυτό σημαίνει κρητική φιλοξενία, κι αυτή είναι η φιλοσοφία που θα βρει κανείς στο εστιατόριο “Taverna”, στον χώρο του ξενοδοχείου Candia Maris, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ένα adults-only εστιατόριο (16+), δίπλα στο κύμα, στην παραλία της Αμμουδάρας, όπου κάθε γεύση αποτελεί ένα γαστρονομικό ταξίδι σε διαφορετικές γωνιές της Κρήτης. Από το χανιώτικο στακοβούτυρο με χοιρινό, μέχρι τη λασιθιώτικη ξινομυζήθρα που απογειώνει το κοτόπουλο, η αυθεντικότητα του νησιού ξεδιπλώνεται σε κάθε πιάτο με έναν σύγχρονο και συνάμα κομψό χαρακτήρα.

Όλα τα πιάτα του set menu, με την υπογραφή του σεφ Μανώλη Ματθαιάκη, είναι φτιαγμένα με τοπικά προϊόντα, όπως το γαλένι (άλειμμα τυριού) και το μαγγίρι (παραδοσιακό ζυμαρικό), τα οποία παράγονται με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας. Πιάτα όπως το χταπόδι ή το τσιγαριαστό αρνί αποτελούν τον πυρήνα της κρητικής γαστρονομίας, φέρνοντας στον νου γεύσεις και αρώματα από την κουζίνα της γιαγιάς.

Και, όπως σε κάθε αυθεντικό κρητικό τραπέζι, η εμπειρία ολοκληρώνεται με το ξακουστό ρακόμελο και ένα χειροποίητο κρητικό λουκούμι: ένα γλυκό φινάλε, ιδανικό για το τελευταίο τσούγκρισμα με αγαπημένους, φίλους και συγγενείς, με φόντο τη θάλασσα.

Αυτό, λοιπόν, είναι το κάλεσμα της “Taverna” — μια πρόσκληση για κάθε επισκέπτη να δοκιμάσει, να μοιραστεί και να αφεθεί στα αρώματα και τις γεύσεις της Κρήτης, με θέα το απέραντο γαλάζιο.


