Η προσπάθειά του να αναβαπτιστεί, μέσω του περιβόητου rebranding, γυρίζει μπούμερανγκ εναντίον του αφού αποδεικνύει πως ούτε διδάχθηκε τίποτα αλλά ούτε και μετάνιωσε για τα ολέθρια λάθη που οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν από το Grexit.
Ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε την Ελλάδα σε ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο, πλήγωσε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, διέρρηξε τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και οδήγησε την οικονομία σε μία παρατεταμένη ύφεση. Η μεσαία τάξη γονάτισε από τους φόρους, οι συνταξιούχοι είδαν τις συντάξεις τους να περικόπτονται και το κράτος πρόνοιας να διαλύεται. Και όλα αυτά, για να κάνει την περίφημη «κωλοτούμπα» για την οποία τώρα δηλώνει υπερήφανος.
Η έλλειψη αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη αλαζονείας, η οποία τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό σε έξι διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Φέτος συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που η «περήφανη διαπραγμάτευση» οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls. Ηταν η απαρχή μιας εθνικής περιπέτειας που πτώχευσε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και οδήγησε στο εξωτερικό εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους.
Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα δεν γίνεται σε κενό χρόνο. Γίνεται μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, σε μία χώρα που πλέον αποτελεί υπόδειγμα για την Ευρώπη. Οι πολίτες είδαν τις ζωές τους να βελτιώνονται, τα εισοδήματά τους να ενισχύονται, τις θέσεις εργασίας να αυξάνονται. Δεν έχουν πια αυταπάτες.