Αθήνα Καιρός

Πανικός στην Τουρκία από τα πλωτά ελληνικά ραντάρ στο Αιγαίο – «Αν οι όλμοι μας στρίψουν προς το Καστελόριζο, περαστικά τους»

5 λεπτά
Πανικός στην Τουρκία από τα πλωτά ελληνικά ραντάρ στο Αιγαίο – «Αν οι όλμοι μας στρίψουν προς το Καστελόριζο, περαστικά τους»
Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Μετά τα θαλάσσια πάρκα, την έντονη αντίδραση της Άγκυρας έχει προκαλέσει η είδηση για την δημιουργία 7 πλωτών ραντάρ στο Αιγαίο.

Τα προκλητικά ρεπορτάζ διαδέχονται το ένα το άλλο στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, τα τουρκικά μέσα θεωρούν τα ελληνικά πλωτά ραντάρ απειλή για την Τουρκία καθώς «θα μπορούν να ελέγχουν τις ακτές της Τουρκίας» ενώ αναφέρουν ότι η «ΕΕ στηρίζει τα σχέδια της Ελλάδας».


Τουρκία: Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου HABER GLOBAL

«Μόλις λέγαμε πως υπάρχει θετικό  κλίμα με την Ελλάδα, την ίδια στιγμή φαίνεται πως η Ελλάδα, ενώ χαμογελάει στο παρασκήνιο, κάνει άλλα πράγματα. Εδώ στον χάρτη βλέπετε την Σαμοθράκη, τη Λέσβο, την Χίο, την Ικαρία, την  Σάμο, την Κάλυμνο, την Κω και την Ρόδο. Αυτή εδώ δεν είναι η λίστα των νησιών που θα πάτε δίχως βίζα. Αυτά είναι τα νησιά που η Ελλάδα θα εγκαταστήσει ραντάρ. Βάζει κάτω απο τη μύτη μας ραντάρ.Στην Αττάλεια, στο Αίδινιο, στη Σμύρνη , στο Τσανάκαλ. Να τι κάνει η Ελλάδα. […]  Όταν αυτά τα χτίσετε κοντά στις τουρκικές ακτές και στα τουρκικά νησιά , τότε ο τουρκικό στόλος θα κάνει κάτι, ίσως πέσει πάνω τους ή κάτι άλλο».

Η Τoυρκία δεν έχει ανάγκη να κάνει κάποιο επιπλέον κόπο. Αν οι όλμοι στρίψουν προς το Καστελόριζο, τότε περαστικά τους. Μιλάμε για μια απόσταση 500 μέτρων για έναν μικρό όλμο. Εσύ Ελλάδα, πως από τόσα χιλιόμετρα θα καταφέρεις να υποστηρίξεις αυτό το νησί, και μπορείς και συμπεριφέρεσαι με τέτοιο θράσος, τέτοια αδιαφορία» αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο, HABER GLOBAL.

YouTube thumbnail

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του ULUSAL HABER, «α ραντάρ που έχουν εμβέλεια 40 χιλιομέτρων, θα εγκατασταθούν στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, δηλαδή σε περιοχές κοντινές στην Τουρκία  που θα μπορούν να ελέγχουν την Τουρκία. Το Υπουργείο Άμυνας της Ελλάδας έχει εγκρίνει το σχέδιο και τα  πλωτά ραντάρ αναμένεται να εγκατασταθούν στο Αιγαίο. το 2025. Το σχέδιο λέγεται πως είναι μια απόδειξη των στενών σχέσεων της Ελλάδας με την Γαλλία και το κόστος του φτάνει στα 19.5 εκατ. ευρώ».

YouTube thumbnail

Όπως αναφέρει το A HABER, «η Ελλάδα θα εγκαταστήσει πλατφόρμες ραντάρ στο Αιγαίο; Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η Αθήνα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει 7 πλωτά ραντάρ στο Αιγαίο. Οι πλατφόρμες των ραντάρ θα υποστηρίζονται με κάμερες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη και θα χτιστούν με την υποστήριξη της Ε.Ε, της Ελλάδας και της Κύπρου. Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας είναι θετικό στο σχέδιο αυτό».

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]