Ανιχνεύτηκε υπνωτική ουσία στον 65χρονο
Σύμφωνα με την εκπομπή, Αλήθειες με τη Ζήνα, στα ούρα του κατηγορούμενου ανιχνεύθηκε υπνωτική ουσία, εύρημα που ενδέχεται να εξηγεί τους ισχυρισμούς του ότι κοιμόταν και δεν αντιλήφθηκε όσα συνέβησαν μέσα στο σπίτι.
Μάλιστα ο γενετιστής Γ. Φιτσιάλος, ο οποίος έχει διοριστεί τεχνικός πραγματογνώμονας από την πλευρά του κατηγορουμένου, είπε στην εκπομπή ότι αναμένεται να ζητηθεί δείγμα τρίχας από τον κατηγορούμενο, ώστε μέσω τοξικολογικής εξέτασης να διαπιστωθεί εάν λάμβανε υπνωτικές ουσίες συστηματικά τους τελευταίους τρεις έως έξι μήνες ή αν πρόκειται για μεμονωμένη χρήση.
«Ορφανό» DNA στο όπλο
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της έρευνας εξακολουθεί να είναι η ύπαρξη τρίτου γενετικού προφίλ στο φλόμπερ που έχει κατασχεθεί ως πειστήριο. Οι πληροφορίες της εκπομπής αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο DNA δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, ενώ έχει ζητηθεί η λήψη γενετικού υλικού από τον φίλο του 65χρονου που έχει προφυλακιστεί, ο οποίος έχει δηλώσει ότι η γυναίκα του είχε δώσει το όπλο στο παρελθόν για να το πάει να το επισκευάσουν.
Σύμφωνα με τον κ. Φιτσιάλο το ίδιο γενετικό προφίλ εμφανίζεται τόσο στον μοχλό όπλισης όσο και στις αυλακώσεις του υποφυλακτήρα του όπλου.
Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι στα νύχια της άτυχης Μαρίας εντοπίστηκε μόνο DNA του γιου της, ενώ στα νύχια του γιου βρέθηκε DNA της μητέρας του, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα έφερε αμυντικά τραύματα. Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό είναι ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί δακτυλικά αποτυπώματα του κατηγορούμενου στα σημεία που θεωρούνται κρίσιμα για την υπόθεση, όπως στο όπλο, στο μαχαίρι και στις πόρτες από τις οποίες εκτιμάται ότι θα μπορούσε να έχει κινηθεί ο δράστης.
Η εκπομπή αποκάλυψε ακόμη ότι ο τόπος του εγκλήματος εξετάστηκε δύο φορές με ειδικές εγκληματολογικές μεθόδους ανίχνευσης πλυμένου αίματος, μεταξύ αυτών και με τη μέθοδο BlueStar και κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι επιχειρήθηκε να καθαριστεί αίμα από τον χώρο.
Στο μικροσκόπιο εγκαταλελειμμένο κτίριο δίπλα στο σπίτι
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι όπου σημειώθηκε το διπλό φονικό και ανήκει στην ίδια οικογένεια. Από το σημείο αυτό κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία σφουγγαρίστρα και ένας κουβάς, αντικείμενα που έχουν σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται και εκτιμάται ότι μπορεί να δώσουν απαντήσεις για το αν σχετίζονται με τη σκηνή του εγκλήματος. Όπως αποκάλυψε ο κ. Φιτσιάλος, τις επόμενες ημέρες θα ξεσφραγιστούν παρουσία του ίδιου και της επιστημονικής του ομάδας τα τελευταία πειστήρια στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ώστε να ολοκληρωθούν οι αναλύσεις βιολογικού υλικού και DNA.
Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ οι επόμενες αναλύσεις αναμένεται να κρίνουν αν τα επιστημονικά δεδομένα θα ενισχύσουν την κατηγορία ή θα οδηγήσουν σε διαφορετική ερμηνεία των γεγονότων.
Ειδήσεις Σήμερα
- Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Δερβένι – Επιχειρούν 25 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο
- Μύκονος: Συνελήφθη 31χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη
- ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 2.310 παραβάσεις βεβαιώθηκαν στο πλάισιο της εκστρατείας «Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους»
