Η οργάνωση είχε σαφή δομή και άπλωνε τα πλοκάμια της από το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων και τη διάπραξη εκβιάσεων και άλλων σοβαρών αδικημάτων έως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Στη δικογραφία σχετικά με εκβιασμούς, απάτες και εξυπηρετήσεις, που φέρονται να έκαναν τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, γίνονται και αναφορές στη βοήθεια που εμφανίζονται να τους πρόσφεραν τέσσερις αστυνομικοί. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί συνομιλίες από τον κοριό της αστυνομίας. Μεταξύ των 49 μελών της εγκληματικής οργάνωσης που έχουν συλληφθεί είναι δυο υπάλληλοι της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας εν ενεργεία αστυνομικός.
Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Χανίων και οι 49 συλληφθέντες.
Στο προανακριτικό υλικό που ξεπερνάει τις 1.700 σελίδες και προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών με την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν τα μέλη της οργάνωσης, αποκαλύπτεται το παρασκήνιο των παράνομων δραστηριοτήτων της οργάνωσης με φωτογραφίες, βίντεο και αποκαλυπτικούς διαλόγους.
Μάλιστα περιλαμβάνεται ακόμα και εκβιασμός αρχιμανδρίτη με ροζ βίντεο, αλλά και παραδόσεις πτυχίων κατ’ οίκον έναντι υψηλού χρηματικού αντιτίμου.
Αποκαλυπτικοί διάλογοι
Στους διαλόγους αποκαλύπτεται ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκαλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες με διάφορα ψευδώνυμα, όπως κλειδιά, παπούτσια ή ακόμα και βαράκια, ενώ ξέπλεναν τα χρήματα με συναλλαγές σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσαν ακόμα και για τα πάγια έξοδα του σπιτιού.
Τις συνομιλίες μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά αλίευσαν στελέχη της ελληνικής αστυνομίας. Σε κάποιες από αυτές μιλούσαν ξεκάθαρα για το εμπόριο ναρκωτικών.
Διάλογος 1
Νο 104: Μια ομελέτα, μια χωριάτικη και μια μπύρα…
Β.Σ.: Τι; Δεν καταλαβαίνω τις μ…, εγώ δεν είμαι εστιατόριο αδερφέ, ναρκωτικά πουλάμε εδώ πέρα τι μου λες και μόνο πρέζα εε, μόνο κόκα ε, πες μου ρε φίλε.
Διάλογος 2
Β.Σ.: Εγώ έχω ΑΦΜ και όλα ρε, αφού με παίρνουν εταιρίες και μου λένε κύριε Σ…, λέω παιδιά εγώ είμαι ένα πάρκινγκ που πουλάει ναρκωτικά… αλλά οικονομάω φίλε τα έχω όλα μαύρα.
Στην Πλατεία 1866, στο Ενετικό Λιμάνι και στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, υπήρχαν οι «κράχτες» που «ψάρευαν» πελάτες και τουρίστες για να πουλήσουν ναρκωτικές ουσίες. Σε κάθε πιάτσα υπήρχαν μέλη της υποομάδας που είχαν ρόλο «τσιλιαδόρου» επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο. Οι πιο προσεκτικοί μιλούσαν με κωδικούς.
Αντάλλασσαν μηνύματα αναζητώντας ταξιτζήδες, δηλαδή ανθρώπους που θα πήγαιναν στις πιάτσες για να πουλήσουν τα ναρκωτικά.
Διάλογος 3
Α.Κ.: Έχεις αλλάξει κάτι στα βαράκια; (σσ. ναρκωτικά)
Ψ.Θ.: Όχι γιατί;
Α.Κ.: Σα να μου φαίνονται πολύ ελαφρύτερα.
Διάλογος 4
Α: Έχουμε πρόβλημα… όχι δεν έχουμε πρόβλημα στα πλακάκια μας (σσ. ναρκωτικά) είμαστε εντάξει, μόνο μας πήραν δυο ανθρώπους που δεν είχανε χαρτιά.
Στρατηγός: Μμμμ και τι κάνεις δε θα κάνεις τίποτα εσύ φέτος ή μπα;
Α.: Έχω κάνει μπρε φίλε απλώς δεν έχω ανθρώπους να πουλήσουμε τα πλακάκια εγώ δε μπορώ να κολλώ.
Διάλογος 5
Τα έσοδα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, το νομιμοποιούσαν εντάσσοντάς τα στην νόμιμη οικονομία καθώς οι πελάτες κατέβαλαν το αντίτιμο μέσω IRIS ή ακόμα και μέσω τραπέζης.
Ψ.Θ.: Άνοιξε την ντουλάπα μου θα δεις κάτι πράσινα και βάλτα εκεί τα «κλειδιά». Θα σου κάνει μεταφορά και θα βάλει 150ευρώ εντάξει;
Α: Μπράβο στην εθνική ε;
Ψ. Θ.: Εθνική θες;
Α.: Ναι για να πληρώσω το ρεύμα.
Ψ.Θ.: Ωραία στείλε μου της Εθνικής το iban.
Διάλογος 6
Ωστόσο επέλεγαν κρυπτογραφημένες εφαρμογές επικοινωνίας, ώστε να αποφύγουν προβλήματα σε τυχόν ελέγχους.
Μ.Φ.: Σου στέλνω τα 100 στην κάρτα της Ά… τα άλλα 100, τα υπόλοιπα θα στα δώσω μετρητά.
Ψ. Θ.: Μη λες τίποτα από δω, τα λέμε φιλιά.
Διάλογος 7
Ο βασικός αγγελιοφόρος, ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ στο κέντρο των Χανιών, ακόμα και σε συνομιλία με τη μητέρα του δεν έδειχνε καμία μεταμέλεια.
Β.Σ.:Μαμά άκου να δεις εσύ και ο καθένας… να κόψω τα ναρκωτικά να πεθάνουν οι άνθρωποι, ωραία!
ΜΗΤΕΡΑ Β.Σ.: Όχι όταν σκορπάς τον θάνατο.
Β. Σ.: Είμαι παράνομος το ξέρω, το ξέρω ότι καταστρέφω την κοινωνία σε όλους τους τομείς, ωραία το δέχομαι.
Στα στέκια που γινόταν η διακίνηση ναρκωτικών τα είχαν μετατρέψει σε «επιτόπιες» καβάτζες. Εκεί απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες σε θάμνους και με αυτόν τον τρόπο είχαν στην κατοχή τους την απαραίτητη ποσότητα για να προμηθεύσουν υποψήφιους αγοραστές. Οι ρόλοι εναλλάσσονταν συνεχώς, καθώς αγγελιοφόρος, τσιλιαδόρος, κράχτης και πωλητής να ήταν κάθε φορά και διαφορετικό άτομο, ώστε να μην τραβούν την προσοχή.
Σε μία τηλεφωνική επικοινωνία, από αυτές που έχει καταγράψει ο κοριός της Ελληνικής Αστυνομίας, ένας από τους εγκέφαλους της οργάνωσης φέρεται να συνομιλεί με έναν αστυνομικό που υπηρετεί στην τουριστική αστυνομία και του ζητά πληροφορίες.
Προκειμένου να μάθει τι ακριβώς έγινε με μία έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί σε μια καντίνα στην περιοχή του Μαραθίου. Μάλιστα, αστυνομικός ακούγεται ακούγεται να του λέει: «Μακάρι να μπορούσα να κάνω κάτι άλλο αυτή τη στιγμή».
Κρητική Μαφία: Πώς εκβίαζαν τον ηγούμενο για το φιλέτο του 1,5 εκατ. ευρω
«Οταν κατάλαβε ότι τους είχε πιάσει ο ίδιος αστυνομικός, δηλαδή ένας καραφλός που δουλεύει στις μηχανές της Αστυνομίας και τον λένε Γιάννη, του υπερηφανεύτηκε ότι του έχει βάλει βόμβα και τον παρότρυνε να κάνει το ίδιο, ως αντίποινα».
Μέσα από το κελί των φυλακών, ο αποκαλούμενος «Πατομπούκαλος», ένας από τους κατηγορούμενους για τη δράση της «Μαφίας των Χανίων», ομολογεί σε συγκρατούμενό του ότι έβαλε βόμβα στο σπίτι του αστυνομικού που τον είχε συλλάβει. Τον διάλογο μετέφερε, στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, μία μάρτυρας που κλήθηκε να δώσει ένορκη κατάθεση στο πλαίσιο της μεγάλης έρευνας των Αρχών. Ο εντολέας της βομβιστικής επίθεσης, σύμφωνα με αναφορές, εξέταζε ακόμα και το ενδεχόμενο σύναψης συμβολαίου θανάτου σε βάρος του αστυνομικού.

Σειρά από καταθέσεις, οπτικά ντοκουμέντα και αποσπάσματα από επίμαχες συνομιλίες αποτυπώνουν τη δράση του μεγάλου κυκλώματος που είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε κάθε παράνομη δραστηριότητα. Κομβικό ρόλο στις έρευνες διαδραματίζουν οι «μυστικοί» αστυνομικοί που κατάφεραν να «χαρτογραφήσουν» τις κινήσεις των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Φωτογραφίες και βίντεο έχουν καταγράψει τόσο τα παράνομα αλισβερίσια των διακινητών στα πάρκα και τις πλατείες των Χανίων όσο και τις συναντήσεις των μελών του κυκλώματος με τον επίορκο αστυνομικό που διευκόλυνε τη δράση των κακοποιών παρέχοντάς τους κρίσιμες πληροφορίες. Σε άλλο οπτικό υλικό, από εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, οι συλληφθέντες ανταλλάσσουν φωτογραφίες όπλων, ενώ δεν διστάζουν να δείχνουν τα πρόσωπά τους χωρίς φόβο επιδεικνύοντας τα τουφέκια και τα πιστόλια που σκοπεύουν να πουλήσουν.

Το «φιλέτο»
«Με κάλεσε ο επιχειρηματίας και με απειλούσε “Στείλατε χαρτιά, θα δείτε τώρα τι έχετε να πάθετε. Θα σας βγάλω στα κανάλια γιατί έχω στοιχεία και για σένα. Τώρα αρχίζει ο πόλεμος”». Πρόκειται για μέρος από την κατάθεση του ηγούμενου της μονής Αγίας Τριάδος στην Αστυνομία. Οπως αναφέρει, δέχτηκε απειλές από τα μέλη του κυκλώματος, μετά την αγωγή που έκανε για καταπάτηση εκτάσεων. Ο μαφιόζος, που πούλησε 175 στρέμματα της μονής σε ισραηλινό fund έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, φέρεται να εκβίαζε τον ιερωμένο με βίντεο που είχε στην κατοχή του. «Εχω 12 βίντεο να τραβάς τα μαλλιά σου. Τι λέει για όλους σας. Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να σας κάνουμε. Εγώ τον έχω σε 12 βίντεο και σε 1.000 φωτογραφίες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος σε άλλη συνομιλία του, περιγράφοντας τα βίντεο με τα οποία απειλούσε τον ηγούμενο.

Η οδηγός
Τη δράση του αρχηγού της μαφίας και των συνεργών του αποτυπώνει σε κατάθεσή της μια γυναίκα που, έναντι αμοιβής, λειτουργούσε ως οδηγός του ενός διακινητή. Οι κατηγορούμενοι είχαν μοιράσει τις περιοχές των Χανίων όπου διοχέτευαν τα ναρκωτικά. «…Η ακτίνα δράσης του (σ.σ. “Πατομπούκαλου”) στη διακίνηση ήταν από Σούδα μέχρι Πλατανιά. Από τον Πλατανιά και μέχρι το Καστέλλι τη διακίνηση κοκαΐνης την έχει αναλάβει αποκλειστικά ο Ψ. (σ.σ. αρχηγός κυκλώματος-ιδιοκτήτης γυμναστηρίου), τον οποίο τον γνωρίζω και αυτόν προσωπικά και μένει στην Καλυδονία. Εκεί ο Ψ. έχει τα δικά του άτομα και διακινεί κοκαΐνη στους ντόπιους… Επίσης ο Τ., σε αυτό το κομμάτι, είχε αναλάβει τη διακίνηση από την περιοχή της Σούδας, και συγκεκριμένα από το ΒΙΟΠΑ έως και την ευρύτερη περιοχή του Αποκορώνου. Ο διαμοιρασμός των περιοχών είχε γίνει κατόπιν συμφωνίας μεταξύ τους, την οποία τηρούσαν αυστηρά και οι τρεις και έτσι δεν είχε δημιουργηθεί ποτέ κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και οι πελάτες το γνώριζαν αυτό και έτσι ο καθένας είχε σταθερή πελατεία, υπήρχαν και στεγανά», αναφέρει η οδηγός.

Μία άλλη πρώην συνεργάτιδα στη διακίνηση περιγράφει για τον αποκαλούμενο «Πατομπούκαλο»: «…Δεν δούλευε και η μοναδική του δουλειά ήταν να πουλάει κόκα… Εγώ είχα φτιάξει και τις καβάτζες στο σπίτι, για να φυλάμε τα πράγματα. Η μία ήταν στον πίνακα ελέγχου του ρεύματος και η άλλη στη λάμπα του σαλονιού. Για να μη μας πιάσουν ποτέ με ποσότητα κρατούσαμε μέχρι 120 γραμμάρια περίπου. Αποφεύγαμε να φυλάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα. Γενικά ήταν προσεκτικός. Το σπίτι είχε παντού κάμερες για αυτό τον λόγο. Στο σπίτι μέσα μπαίνανε μόνο όσοι συνεργάζονταν μαζί του, για να πουλάει κοκαΐνη».

Στο πλαίσιο του εκδικητικού σχεδίου του, ο έγκλειστος διακινητής επιστράτευσε ένα ζευγάρι, προκειμένου να κατοπτεύσει δρόμους κοντά στο σπίτι του αστυνομικού. «Κάναμε βόλτες μέχρι τη 01:30 το βράδυ. Ο Γιάννης, για κάποιον λόγο που τότε δεν κατάλαβα, έψαχνε για περιπολικά. Αυτό και μου το είπε και το κατάλαβα γιατί, όταν βρήκε ένα, το τράβηξε φωτογραφία ή βίντεο, δεν θυμάμαι ακριβώς. Οταν το τράβηξε, κάτι είπε για τον “Πατομπούκαλο”. Γυρίσαμε σπίτι και τις επόμενες μέρες έμαθα ότι είχανε βάλει βόμβα στο σπίτι του αστυνομικού, που είχε πιάσει τον “Πατομπούκαλο”», αναφέρει μια μάρτυρας.
Ο «μάγειρας»
«…Ο ένας ήταν ο “μάγειρας”, δηλαδή το άτομο που “μαγείρευε”-έφτιαχνε τη “φρίμπα”, την κοκαΐνη που προορίζεται για κάπνισμα. Αυτός είναι ο Μ. και υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία, σε βάση εδώ στα Χανιά. Τον “μάγειρα”, όπως είναι το κωδικοποιημένο όνομά του, τον γνωρίζω καλά και έχω επισκεφθεί και το σπίτι του κάποιες φορές», περιγράφει ένας μάρτυρας αναφορικά με τον κατηγορούμενο στρατιωτικό που συνελήφθη στο πλαίσιο των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με την έρευνα, ο 48χρονος στρατιωτικός εκτός από… «μάγειρας» ήταν και «αγοραστής» κοκαΐνης και ηρωίνης.
Ο αστυνομικός
«ΜΑΡΚΟΣ»: «Εχει γίνει επιδρομή;».
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: «Εχει γίνει στο φαράγγι».
Πρόκειται για μία από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες που «καίνε» τον αστυνομικό που συνελήφθη για την εμπλοκή του στη δράση του μεγάλου κυκλώματος. Ο ένας από τους διακινητές τον ρωτάει για επικείμενη αστυνομική επιχείρηση και αφού ολοκληρώνεται η συνομιλία, οι δύο άνδρες θα συναντηθούν διά ζώσης σε απόμερο σημείο των Χανίων. Η συνάντηση έχει αποτυπωθεί από τον φωτογραφικό φακό των στελεχών της Ασφάλειας που παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους. Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον αστυνομικό, ο διακινητής τηλεφωνεί σε άλλο μέλος της οργάνωσης και του αναφέρει: «Επείγον…κάτι θέλω να σου πω, δύο πράγματα θέλω να σου πω, το ένα είναι εντάξει, νορμάλ, τ’ άλλο δεν είναι…». Είναι ενδεικτικό ότι για να μη δίνουν στόχο τα μέλη της μαφίας αποκαλούσαν τον αστυνομικό με τα προσωνύμια «Γκόμενα» ή «Κοπέλα».
Συμβόλαιο θανάτου
Μία πρώην συνεργάτιδα του «Πατομπούκαλου», στη διακίνηση ναρκωτικών, περιγράφει σε μαρτυρική της κατάθεση στους αστυνομικούς τις προπαρασκευαστικές πράξεις πριν από την τοποθέτηση του μηχανισμού. «…Οταν ήμουν μαζί με τον “Πατομπούκαλο” είχα αντιληφθεί να έχει διάφορες κουβέντες με άτομα με τα οποία συνεργάζονταν στις παράνομες δραστηριότητές του, για το θέμα με τον “μπάτσο” όπως έλεγε», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Είπε ότι σκέφτηκε ή να του βάλει βόμβα στο σπίτι του ή να του απαγάγει τον αδερφό του, για μεγάλο χρονικό διάστημα, που ήξερε ότι είναι ανάπηρος. Ο Τ. (σ.σ. συλληφθείς για τη βόμβα) του είπε να μην ασχοληθεί με τον αδερφό του και θα τον βοηθήσει ο ίδιος με την ανατίναξη του αυτοκινήτου. Ο ”Πατομπούκαλος” συμφώνησε και σταμάτησαν τη συνομιλία γιατί τότε ήρθε τυχαία στο μαγαζί τρίτο άτομο, προκειμένου να προμηθευτεί κοκαΐνη…».

Μία άλλη μαρτυρία κάνει λόγο για… συμβόλαιο θανάτου. «…Μετά την τελευταία του σύλληψη από τον αστυνομικό, που ονομάζεται Γιάννης, ξεκίνησε να διαδίδει ότι θα τον τιμωρήσει γιατί, όπως έλεγε, η συμπεριφορά του αστυνομικού προς αυτόν ήταν υποτιμητική. Μάλιστα, είχε κυκλοφορήσει και ένα σχετικό βίντεο. Οταν μου το ανέφερε και εμένα, εγώ απευθείας τον απέτρεψα. Μου είπε πως ήθελε να κάνει συμβόλαιο στον μπάτσο, εννοώντας πως θέλει να τον εκτελέσει», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πελάτης του «Πατομπούκαλου».
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ «ΑΡΧΗΓΟΥ» ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.
Π. Καμμένος: «Αν εξαρτάται από τους Αμερικανούς, εγώ το καθαρίζω»
Σε μέρος της δικογραφίας δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να έχουν προσεγγίσει ακόμα και τον πρώην υπουργό Αμυνας και πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο, προκειμένου να μεσολαβήσει για την εκλογή «δικού» τους προσώπου στην κεφαλή της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
ΑΡΧΗΓΟΣ: «Ο άνθρωπος είναι πολύ δικός μου φίλος, του ‘χω μιλήσει για σένα, να ξέρεις εγώ του λέω “αδελφέ ήμουν στου Καμμένου. Ο άνθρωπος που μπορεί να στηρίξει ο Καμμένος, τον θέλει και η αμερικάνικη βάση γιατί η περιοχή είναι στο Ακρωτήρι και τον θέλει και ο ίδιος ο Τραμπ τον συγκεκριμένο”».
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: «10 του μηνός Οκτωβρίου έρχεται εδώ η Κίμπερλι (σ.σ. Γκιλφόιλ), όπου ελέγχουμε όλο το σύστημα, εγώ μαζί της είμαι τώρα, δίπλα μου είναι… Λοιπόν, μη μιλάς πολύ. Εάν εξαρτάται από τους Αμερικανούς εγώ το καθαρίζω».
Μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο Πάνος Καμμένος επιβεβαίωσε τις συνομιλίες με το συγκεκριμένο άτομο, υποστηρίζοντας ότι γνωρίζονταν από την εποχή που ήταν στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Οπως είπε, του είχε αναφέρει ότι θα μεσολαβήσει, αλλά στο τέλος δεν έκανε τίποτα. «Ούτε μίλησα με τον αρχιμανδρίτη, ούτε τον βοήθησα, ούτε σήκωσα ξανά τηλέφωνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Αμυνας.
Η δομή και το modus operandi
Η οργάνωση είχε σαφή δομή. Στην κορυφή βρισκόταν ο ηγετικός πυρήνας που καθόριζε τις ποσότητες, τις τιμές και τους τρόπους διάθεσης των ναρκωτικών. Στη μεσαία βαθμίδα λειτουργούσαν οικογενειακά δίκτυα και προμηθευτές, οι οποίοι τροφοδοτούσαν τρεις κύριες «πιάτσες» διακίνησης: το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, το Ενετικό Λιμάνι και την Πλατεία 1866. Στην καθημερινή διανομή δραστηριοποιούνταν ομάδες μικροδιακινητών, ενώ υπήρχε ξεχωριστός βραχίονας για τον εφοδιασμό και τη διάθεση οπλισμού.
Σχετικά με τον τρόπο δράσης (modus operandi) στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υποομάδα της οργάνωσης, οι λεγόμενοι «street dealers», η οποία αποτελούνταν κυρίως από αλλοδαπούς, προέβαινε υπό την καθοδήγηση και για λογαριασμό των ηγετικών και διαβαθμισμένων μελών της, σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη, κοκαΐνη και ηρωίνη) σε συγκεκριμένα σημεία των Χανίων, με αυξημένη τουριστική κίνηση, τα οποία χρησιμοποιούσαν ως «πιάτσες» διάθεσης και πώλησης.
Ο πυρήνας των μελών αυτών λειτουργούσε κατ’ εντολή διαφορετικής υποομάδας, από την οποία προμηθευόταν τις ναρκωτικές ουσίες, με τα περισσότερα από τα μέλη της να συνδέονται μεταξύ τους με ισχυρούς συγγενικούς δεσμούς. Παράλληλα, οι προμηθευτές των ναρκωτικών ουσιών προέβαιναν σε διακίνηση και ατομικά σε προσυμφωνημένα σημεία.
Πέραν των τριών βασικών σημείων διάθεσης, ολόκληρος ο Νομός Χανίων είχε χωριστεί σε περιοχές «αρμοδιότητας» για κάθε υποομάδα, όπου κάθε διαβαθμισμένο μέλος διέθετε προσωπικό «πελατολόγιο» και προμήθευε συγκεκριμένους αγοραστές- πελάτες. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση λάμβανε χώρα διακίνηση κοκαΐνης για λογαριασμό του αρχηγικού μέλους από έτερα μέλη της οργάνωσης σε καταστήματα εστίασης που διατηρούσαν.
Πώς εξαρθρώθηκε η οργάνωση
Η εξάρθρωση αυτής της οργάνωσης υπήρξε αποτέλεσμα μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας που περιλάμβανε άρσεις απορρήτου, τεχνική παρακολούθηση, αξιοποίηση πληροφοριών και σταδιακές επιχειρήσεις, ώστε να χαρτογραφήσουμε πλήρως τη δομή και τις σχέσεις των μελών.
Η οργάνωση εξαρθρώθηκε με τη διαδικασία της σταδιακής και επιμέρους αποδόμησης, με στοχευμένες συλλήψεις, κατασχέσεις και προφυλακίσεις καίριων και διαβαθμισμένων μελών της, κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2025.
Οι συλλήψεις ξεκίνησαν από τους μικροδιακινητές και οδήγησαν βήμα-βήμα στους ανώτερους κρίκους της αλυσίδας. Αποκαλύψαμε αποθήκες, κατασχέσαμε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και ηρωίνης, καθώς και όπλα, πυρομαχικά και χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας συνελήφθησαν αρκετά μέλη της οργάνωσης, από τα οποία τα 16 κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενα σε σωφρονιστικά καταστήματα.
Για την ολοκληρωτική αποδόμηση της οργάνωσης υλοποιήθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χανίων, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, Ε.Κ.Α.Μ. Κρήτης και Τ.Α.Ε. Χανίων και Ρεθύμνου, συντονισμένη και εκτεταμένη επιχείρηση σε περιοχές των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου, παρουσία δικαστικών λειτουργών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 33 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ιδιώτες Έλληνες και αλλοδαποί, καθώς και δυο υπάλληλοι της Πολεμικής Αεροπορίας, και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται για υποβοήθηση της εγκληματικής οργάνωσης με παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

