Αύριο Πέμπτη, η διαταραχή θα επηρεάσει και τα νότια τμήματα της χώρας μας. Δηλαδή θα επηρεάσει και την Νότια Κρήτη, τις Κυκλάδες και την περιοχή των Δωδεκανήσων.
Παρασκευή και Σάββατο θα βλέπουμε μια γενικευμένη αστάθεια. Τα φαινόμενα αυτά θα εξελίσσονται σε θαλάσσιες, παραθαλάσσιες εκτάσεις, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.
Αύριο το απόγευμα θα επικρατεί αστάθεια στα ηπειρωτικά και στο εσωτερικό της Κρήτης, ενώ από το βράδυ της Πέμπτης, «θα δούμε μια πιο γενικευμένη αστάθεια, όπου θα πάμε την Παρασκευή και το Σάββατο για να δούμε κορύφωση. Θα επεκταθούν τα φαινόμενα και προς την κεντρική, νότια και ανατολική ηπειρωτική χώρα», όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος.
Η Παρασκευή και το Σάββατο είναι δύο ημέρες που θέλουν προσοχή, καθώς δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να έχουμε και μικροπλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις.
«Είμαστε σε μία εποχή που μπορεί να έχουμε αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα» προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το μεσημέρι στο Ιόνιο, την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, τα ορεινά της Κρήτης και βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χώρα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας και τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και τις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

![Καιρός: Βροχή και κρύο σήμερα σε αρκετές περιοχές τις χώρας – Ποιες θα επηρεαστούν [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/03/kairos-vroxi-150x150.jpg)