Τα οφέλη της μάσκας ανέλυσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαγεωργίου κατά την παρουσίαση του σχεδίου για το άνοιγμα των σχολείων, ενώ παράλληλα απάντησε και σε ερώτηση του «Ε.Τ.» σχετικά με τη μη τήρηση αποστάσεων εντός της σχολικής τάξης από φέτος, έτσι όπως τη γνωρίσαμε τον περασμένο Μάιο.
Η κ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας επιτρέπει μια διαφορετική οπτική γωνία αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας, Οι διαγώνιες αποστάσεις 1,5 μέτρου και τα μονά θρανία δεν θα επαναληφθούν φέτος, όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με την παρουσίασή της, η κ. Παπαγεωργίου σημείωσε ότι η μάσκα δημιουργεί φραγμό των σταγονιδίων που παράγουμε όταν μιλάμε ή βήχουμε, μας εμποδίζει να πιάνουμε στο στόμα ή τη μύτη μας ενώ παράλληλα μας προστατεύει κι από άλλες λοιμώξεις.
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Ξεκινάει μια νέα χρονιά και η οπτική γωνία με την οποία αντιμετωπίζουμε τα μέτρα είναι τελείως διαφορετική. Πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο κορονοϊός δεν είναι για ένα μήνα (σ.σ.: όπως ήταν ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των σχολείων το περασμένο Μάιο) και συνεπώς το πλάνο που φτιάχνουμε είναι τελείως διαφορετικό και η μάσκα μάς επιτρέπει αυτή τη διαφορετική οπτική γωνία.
Από την έντυπη έκδοση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
