ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

Έσβησε η πυρκαγιά στον σταθμό της ΔΕΗ στο Ηράκλειο – Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα [εικόνες & βίντεο]

22/03/19 • 14:55 | UPD 22/03/19 • 14:55

Newsroom eleftherostypos.gr

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Αποκαθίσταται σταδιακά η ρευματοδότηση σε διάφορες περιοχές Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στους μετασχηματιστές στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίες η φωτιά έχει σβήσει. Τα πυροσβεστικά οχήματα αποχώρησαν ενώ το ανακριτικό τμήμα της υπηρεσίας ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη. Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχαν 10 οχήματα με 30 υπαλλήλους και όλη η δύναμη της 3ης ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη : Είχαμε ένα εξαιρετικά δύσκολο συμβάν. Έσκασε ένας μετασχηματιστής της ΔΕΗ, έγιναν υλικές ζημιές. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, χάρη στην κινητοποίηση των υπαλλήλων της ΔΕΗ, όλων των υπηρεσιών, της Περιφέρειας Κρήτης, αποφύγαμε τα χειρότερα. Διότι, είναι συστοιχία οι μετασχηματιστές θα μπορούσε να γίνει μεγάλη ζημιά. Αποφύγαμε τα χειρότερα για όλο το Ηράκλειο! Τα αέρια δεν είναι επικίνδυνα.

Πάντως, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετά τη διακοπή ρεύματος, χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις πολιτών που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Τα αίτια

Αναφορικά με τα αίτια υπάρχει η πληροφορία ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε έναν εφεδρικό μετασχηματιστή που είχε τεθεί σε λειτουργία τροφοδοτώντας το διοικητικό κομμάτι του σταθμού και για καλή τύχη των εργαζομένων την ώρα της έκρηξης ήταν σε διάλειμμα και έτσι αποφεύχθησαν τα χειρότερα.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Καλογερή και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Στέλιος Βοργιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Περιφερειάρχης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της ΔΕΗ και τους αρμόδιους υπουργούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρναουτάκης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη και τον Υπουργό Γ. Σταθάκη.

«Είχαμε ένα σοβαρό ατύχημα το οποίο δείχνει ότι η μονάδα πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί, ή έστω να λειτουργεί λιγότερες ώρες. Ευτυχώς, η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής δεν έδωσε το δικαίωμα να έχουμε θύματα, γιατί θα μπορούσαν να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί. Χρειάζεται ηρεμία για να δούμε την επόμενη μέρα, πώς θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά, να δοθούν οι παροχές σε όλη την Κρήτη και να έχουμε την αποκατάσταση αυτή που χρειάζεται. » σημείωσε ο ίδιος

Για το αν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση ο ίδιος απάντησε: κάνει απορρύπανση το λιμενικό, θα κάνουμε κι εμείς μετρήσεις.

Μαμουλάκης : Μέχρι πότε θα είμαστε τυχεροί;

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλακης σε δήλωση του ανέφερε : Είμαστε τυχεροί, ευτυχώς που δεν είχαμε κάποιο ατύχημα. Το πραγμα πήγε καλά. Αλλά μέχρι ποτέ θαείμαστε τυχεροί. Ο χώρος πρέπει να φύγει απο εδώ και οι επικίνδυνες εγκαταστασεις και να πάνε εκεί που προβλέπει ο νόμος.

Copy link
Powered by Social Snap