BREAKING NEWS
Πρόγνωση καιρού: Χιόνια και στην Πάρνηθα φέρνει η χειμωνιάτικη εισβολή στην Ελλάδα
χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά
Καιρός Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας λόγω χιονόπτωσης
15/11/2018
|
17:26

Η πρώτη σοβαρή χειμωνιάτικη κακοκαιρία βρίσκεται προ των πυλών της Ελλάδας όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι και ο καιρός θα είναι αρκετά κρύος σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού. 

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ο καιρός  θα δείξει τα δόντια του καθώς η πρώτη -πραγματικά χειμερινή- κακοκαιρία με κρύο, βροχές και χιόνια που θα φτάσουν μέχρι και την Πάρνηθα είναι θέμα ωρών.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 Τάσος Αρνιακός δίνει όλες τις λεπτομέρειες για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα το επόμενο τριήμερο, καθώς η κακοκαιρία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και θα κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο.

https://youtu.be/zYsw_TKeLBk

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του έμπειρου μετεωρολόγου της ΕΡΤ:

«Καλημέρα φίλες και φίλοι! Και να που τα πρωινά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά και θέλουν πλέον καλούτσικες βροχές να σε όλη την Ελλάδα το Παρασκευοσαββατοκύριακο (την Κυριακή μετά το μεσημέρι) στα βορεια και ανατολικά) ενώ τα χιονια εκτός απο τα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας το Σάββατο και κυριως την Κυριακή δείχνουν να “κατεβαίνουν” και αρκετά χαμηλότερα απο τα 1000 μέτρα στη δυτικη΄Μακεδονία οπου δεν αποκλείεται περιοχές οπως η Φλώρινα να “ντυθούν στα λευκά” για πρώτη φορά φέτος! Με το καλό λοιπόν! :)».

Την ίδια ώρα και ο μετεωρολόγος Γίαννης Καλλιάνος προειδοποιεί για την χειμωνιάτικη κακοκαιρία που έρχεται από την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει η Πέμπτη θα είναι η μεταβατική ημέρα από την καλοκαιρία που είχαμε το τελευταίο διάστημα στην επερχόμενη κακοκαιρία.

Ο χειμώνας θα καταφτάσει την Παρασκευή – Χιονιά από τα 1000 μέτρα

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί άστατος σε αρκετές περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα) αλλά και του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις που στα αντίστοιχα ορεινά ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται ακόμη και πάνω από τα 1000-1100 μέτρα ενδεικτικά. Κατά τόπους και κατά περιόδους οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες κυρίως στις νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές όπου σε αυτά τα τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Οι χιονοπτώσεις προφανώς θα ξεκινήσουν από τα χιονοδρομικά κέντρα

Προφανώς οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνιση τους πρώτα σε διάφορα χιονοδρομικά κέντρα της δυτικής, κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας μιας και αυτά βρίσκονται σε αρκετά μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα των 1100 μέτρων που θα εντωπίζονται οι περισσότερες χιονοπτώσεις). Σε ορισμένες περιοχές όμως τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλότερα ακόμη και από τα χιονοδρομικά με αποτέλεσμα να χαρούν ιδιαιτέρως οι λάτρεις του χιονιού και του χειμώνα. Αν θα λειτουργήσουν η όχι τα χιονοδρομικά δεν το ξέρει κανείς, διότι το φρέσκο χιόνι πρέπει καταρχήν να είναι αρκετό, να πατηθεί και εν συνεχεία να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τον κόσμο. Αυτό μένει να το δούμε αν και οι πιθανότητες δεν είναι τόσο αυξημένες να συμβεί.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο – Χιονιά από τα 750 μέτρα στη δυτική Μακεδονία – άνεμοι 8  με 9 μποφόρ

Η κακοκαιρία με τις βροχές και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν Βόρειοι – Βόρειοανατολικοί και πολύ ισχυροί φτάνοντας ακόμη και τα 8-9 μποφόρ ιδιαιτέρως σε περιοχές του Ιονίου. Ενδεικτικά θα σας αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι χιονοπτώσεις θα έχουν την τάση να επηρεάσουν και περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου κυρίως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας (εκτιμώμενο υψόμετρο τα 750-800 μέτρα).

Οι πιο έντονες και γενικευμένες βροχές θα έρθουν πάντως την Κυριακή

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως την Παρασκευή και το Σάββατο οι βροχές αλλά και οι αντίστοιχες χιονοπτώσεις που θα επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα είναι κυρίως τοπικές και μικρής χρονικής διάρκειας και έντασης, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επακταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αθήνα :

Πέμπτη : 18 °C
Παρασκευή : 14-15 °C
Σάββατο : 13-14 °C
Κυριακή : 13-14 °C

Θεσσαλονίκη :

Πέμπτη : 18 °C
Παρασκευή : 14-15 °C
Σάββατο : 12-13 °C
Κυριακή : 11-12 °C

Ισως συνεχιστεί η κακοκαιρία και τη Δευτέρα

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τη Δευτέρα 19/11 ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται μιας και οι βροχοπτώσεις ναι μεν θα συνεχιστούν τοπικά αλλά θα περιοριστούν κάπως σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει δειλά δειλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

https://www.facebook.com/GiannisKallianosC/posts/583319465458867

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
image
Αποκτήστε συνδρομή
στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Γίνε συνδρομητής
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου: Συνελήφθη μάρτυρας στο δικαστήριο

Σχετικά Άρθρα