Στο ναό ο Παυλόπουλος

Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει – Κατάνυξη στη δοξολογία του Αγίου Δημητρίου

26/10/17 • 13:59 | UPD 26/10/17 • 14:19

Έξω από τον ιστορικό ναό όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου βρέθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά.

Με κατάνυξη κι επισημότητα τελέστηκε η επίσημη δοξολογία της γιορτής του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς είναι Πολιούχος της συμπρωτεύουσας.

Στο εσωτερικό του ναού βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και άλλοι υπουργοί.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, που κατέφθασε μαζί με τον αν. υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμμανατίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Χάρης Αηδονόπουλος, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος αναδείχθηκε με τη θυσία του σε «πραγματικό σύμβολο της διαχρονικής αξίας της Χριστιανικής Διδασκαλίας, του τρίτου και θεμελιώδους πυλώνα του κοινού Ευρωπαϊκού μας Πολιτισμού» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

  • Save
  • Save
  • Save
  • Save
  • Save

«Ο Πολιούχος Θεσσαλονίκης, ο Άγιος Δημήτριος, με τη θυσία του στον βωμό της Χριστιανικής Πίστης, κατέστη εμβληματικός Μάρτυρας της Χριστιανοσύνης. Επιπλέον όμως αναδείχθηκε σε πραγματικό σύμβολο της διαχρονικής αξίας της Χριστιανικής Διδασκαλίας, του τρίτου και θεμελιώδους πυλώνα του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Του πυλώνα εκείνου που προσέδωσε στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό τ’ ανθρωπιστικά του χαρακτηριστικά, μ’ έμφαση σ’ εκείνα της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης και κυρίως της Κοινωνικής Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά ο Προκόπης Παυλόπουλος.

  • Save

Έξω από τον ιστορικό ναό όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Αγίου βρέθηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, περιπολικά, μοτοσικλετιστές της ΕΛΑΣ αλλά και δεκάδες υπουργικά αυτοκίνητα όσο και συνοδευτικά.

Copy link
Powered by Social Snap