Το ταχύπλοο, εξοπλισμένο με δύο εξωλέμβιους κινητήρες μεγάλης ιπποδύναμης, εντοπίστηκε να κινείται με υψηλή ταχύτητα προς ελληνικά ύδατα. Παρά τα επανειλημμένα ηχητικά και φωτεινά σήματα των λιμενικών δυνάμεων, ο χειριστής αγνόησε τις υποδείξεις και ανέπτυξε ταχύτητα έως 50 κόμβους, προσπαθώντας να διαφύγει. Υπό τον συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κινητοποιήθηκαν επτά περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να διαρκέσει πολλές ώρες. Τελικά, το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε στο νοτιοανατολικό άκρο της νήσου Κέρου.
Επιβάτες και διακινητές
Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο σκάφος επέβαιναν ένας Έλληνας και ένας Κύπριος ως διακινητές, καθώς και 15 υπήκοοι Συρίας. Όλοι οι πρόσφυγες μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάξου. Το ταχύπλοο κατασχέθηκε. Η προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το λιμεναρχείο Νάξου, το οποίο εξετάζει τις συνθήκες του περιστατικού.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, συνεχάρη το Λιμενικό Σώμα μέσω ανάρτησης:
«Τα ξημερώματα σήμερα, 7 περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο συμμετείχαν σε επιχείρηση εντοπισμού και καταδίωξης στο Αιγαίο. Αποτέλεσμα: σύλληψη ενός Έλληνα και ενός Κύπριου διακινητή στη νήσο Κέρο, με 15 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και 8 ανήλικοι, να διασώζονται και να μεταφέρονται με ασφάλεια στη Νάξο. Συγχαρητήρια στους άντρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που προστατεύουν τα σύνορά μας σε δύσκολες συνθήκες, νύχτα και μέρα».
Τα ξημερώματα σήμερα, 7 περιπολικά σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος συμμετείχαν σε μια επιχείρηση εντοπισμού και καταδίωξης στο Αιγαίο.
Αποτέλεσμα: σύλληψη ενός Έλληνα και ενός Κύπριου διακινητή στη νήσο Κέρο, με 15 μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και 8… pic.twitter.com/YMRwACiMJ1
— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) June 12, 2026
Ειδήσεις Σήμερα
- Κύκλωμα κοκαΐνης στην Αττική: Πρώην ποδοσφαιριστής και αστυνομικοί στο στόχαστρο
- Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, παρά τις διαφωνίες στους όρους – Τέλος στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανοίγει το Ορμούζ
- Ρόδος: Προφυλακιστέος ο 44χρονος για το θανατηφόρο τροχαίο με δύο νεκρές
- Εύβοια: Χειροπέδες σε 64χρονο για πυρκαγιά από αμέλεια

