Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας 33χρονος ονόματι Πάβελ Μπέρσεϊ, έχασε τη ζωή του επί τόπου, ενώ περίπου 20 μαθητές υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς.
Το τροχαίο έγινε στη via Borgo Cremera, όταν το αυτοκίνητο –μια BMW– εισήλθε σε στροφή και πέρασε στη λωρίδα αντίθετης κυκλοφορίας. Ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, αλλά δεν τα κατάφερε. Το όχημα του θύματος καταστράφηκε ολοσχερώς.
Στο σημείο έσπευσαν μονάδες του ΕΚΑΒ, πυροσβεστική και ελικόπτερο διάσωσης. Οι τραυματίες μαθητές, που φοιτούν στα σχολεία Monti και Vittone του Chieri, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς ελέγχους.
Ο 33χρονος, ρουμανικής καταγωγής, επέστρεφε στο σπίτι του μετά από νυχτερινή βάρδια στη δουλειά του. Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.
Ο δήμαρχος του Castelnuovo Don Bosco, Ουμπέρτο Μούσο, δήλωσε πως «όλοι οι μαθητές είναι σοκαρισμένοι αλλά εκτός κινδύνου». Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας λεωφορείων, Ενρίκο Γιακίνο, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του οδηγού, σημειώνοντας πως «μέσα στην τραγωδία, ήταν τύχη που δεν είχαμε περισσότερα θύματα».
Το δυστύχημα αυτό είναι το δεύτερο θανατηφόρο στην περιοχή του Τορίνο μέσα σε λίγες ώρες· το προηγούμενο βράδυ, μια 45χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από φορτηγό στη Μονκαλιέρι.
Ancora uno scontro fra un autobus e una vettura, stavolta in provincia di Torino. L’uomo alla guida dell’auto è morto. Tra i passeggeri dell’autobus, tutti ragazzi che andavano a scuola, ci sono molti contusi pic.twitter.com/q0Z6zDBr76
— Tg3 (@Tg3web) November 6, 2025
Ειδήσεις Σήμερα
- Βορίζια: Kατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο γαμπρός του Φανούρη Καργάκη
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Επέστρεψε στο γηροκομείο – Τι αποκαλύπτει ο γιος της μετά τη δύσκολη επέμβαση
- Πιερρακάκης για τη συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες: «Η Ελλάδα επέστρεψε»
- Το στοίχημα εξελίχθηκε σε τραγωδία: 19χρονος έφαγε σαλιγκάρι και πέθανε από σπάνιο παράσιτο που «έλιωσε» τον εγκέφαλό του

