Η Ινδονησία γιόρτασε την 71η επέτειο της ανεξαρτησίας της

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Η Ινδονησία γιόρτασε την 71η επέτειο της ανεξαρτησίας της

Η Ινδονησία γιόρτασε σήμερα την 71η επέτειο της ανεξαρτησίας της βυθίζοντας δεκάδες ξένα σκάφη που είχαν κατασχεθεί για παράνομη αλιεία στα ινδονησιακά ύδατα.

Από τον εκλογή του, το 2014, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο έχει κηρύξει τον πόλεμο στην παράνομη αλιεία που, σύμφωνα με τον ίδιο, στερεί κάθε χρόνο έσοδα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ από το μεγαλύτερο αρχιπέλαγος του κόσμου.

Ο Μας Ασμάντ Σαντόσα, ένας υπεύθυνος του υπουργείου Αλιείας, είχε διευκρινίσει νωρίτερα σήμερα πως 60 σκάφη επρόκειτο να βυθιστούν σε οκτώ σημεία στο αρχιπέλαγος.

“Είναι ένα δώρο (για την Ινδονησία) και αυτό δείχνει τη συνοχή των προσπαθειών μας για να εφαρμοστεί ο νόμος”, δήλωσε.

Η Τζακάρτα έχει ήδη βυθίσει δεκάδες πλούμενα σε τελετές που αναμεταδίδονται από την εθνική τηλεόραση. Όμως, αντίθετα απ’ ό,τι συνηθίζει, η ινδονησιακή κυβέρνηση απαγόρευσε τη δημοσιογραφική κάλυψη της σημερινής επιχείρησης βύθισης παράνομων αλιευτικών σκαφών.

Στο παρελθόν, η Ινδονησία είχε καταστρέψει κινεζικά, βιετναμικά και φιλιππινέζικα σκάφη.
Η εκστρατεία αυτή έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Τζακάρτα και το Πεκίνο.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version