Αθήνα Καιρός

Όσκαρ 2023: Το Κρεμλίνο αντιδρά στη βράβευση του «Ναβάλνι» – Μιλά για «πολιτικοποίηση του Χόλιγουντ»

4 λεπτά
Όσκαρ 2023: Το Κρεμλίνο αντιδρά στη βράβευση του «Ναβάλνι» – Μιλά για «πολιτικοποίηση του Χόλιγουντ»

Όσκαρ 2023: Το Κρεμλίνο αντέδρασε στη βράβευση του ντοκιμαντέρ «Ναβάλνι», με τον εκπρόσωπο Ντμίτρι Πεσκόφ να κάνει λόγο για ένα «πολιτικοποιημένο» Χόλιγουντ.

«Τολμώ να υποθέσω πως σαφώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο στοιχείο πολιτικοποίησης του θέματος» είπε χαρακτηριστικά. Η πολιτική, είπε, δεν είναι άγνωστη στο Χόλιγουντ. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε για την καλλιτεχνική πτυχή της ταινίας. «Δεν μπορώ να μιλήσω για την όποια κινηματογραφική αξία αυτής της ταινίας διότι δεν είμαι γνώστης», είπε ο Πεσκόφ για το ντοκιμαντέρ, που πραγματεύεται τη ζωή του νο.1 επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος τώρα βρίσκεται στη φυλακή.

Το ντοκιμαντέρ αποτυπώνει την ανάρρωση του Ναβάλνι στη Γερμανία, αφότου δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα το 2020 στη Σιβηρία και καταγράφει τη συνεργασία του με την ερευνητική ιστοσελίδα Bellingcat για να αποκαλύψουν τους υπεύθυνους.

Στην ταινία, ο Ναβάλνι επέρριψε την ευθύνη για την υπόθεση της δηλητηρίασης σε μια ομάδα πρακτόρων της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Η Ρωσία αρνείται ότι επιχείρησε να τον δολοφονήσει.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι εκτίει συνδυαστική ποινή κάθειρξης 11,5 ετών, για περιφρόνηση δικαστηρίου και απάτη. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι κατασκευασμένα για να του «κλείσουν το στόμα». Από μεριάς του, ο Πούτιν αποφεύγει να αναφέρεται σε αυτόν δημοσίως.

YouTube thumbnail

Κατά την απονομή του Όσκαρ, μαζί με τον Καναδό σκηνοθέτη της ταινίας Ντάνιελ Ρόχερ, η Γιούλια Ναβάλναγια, σύζυγος του 46χρονου Ναβάλνι, κατήγγειλε πως «ο σύζυγός μου είναι στη φυλακή επειδή είπε την αλήθεια (…) επειδή υπερασπίστηκε τη δημοκρατία» και πρόσθεσε: «Αλεξέι, ονειρεύομαι τη μέρα που θα ανακτήσεις την ελευθερία σου, που η χώρα μας θα ανακτήσει την ελευθερία της. Μείνε δυνατός αγάπη μου».

Η ταινία των CNN Films/HBO Max ανταγωνιζόταν τα ντοκιμαντέρ «All that breathes», «All the Beauty and the Bloodshed», «Fire of love» και «A House Made of Splinters».

Ειδήσεις σήμερα

Τραγωδία στα Τέμπη: Πότε θα καταθέσουν οι τρεις νέοι κατηγορούμενοι

Φορολογικός οδηγός: Τα 30 SOS τις εφετινές φορολογικές δηλώσεις

Εκθεση-σοκ από το Ελεγκτικό Συνέδριο: Καθυστερήσεις σε 779 από 1.162 δημόσια έργα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]