Αθήνα Καιρός

Οδηγός κινηματογράφου: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες [τρέιλερ]

8 λεπτά
Οδηγός κινηματογράφου: Αυτές είναι οι νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες [τρέιλερ]

Η επιστροφή του κορυφαίου Χαγιάο Μιγιαζάκι και ο απίθανα σατιρικός Ρουμάνος, Ράντου Zούντε, ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στη μεγάλη οθόνη.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ***1/2

(DO NOT EXPECT TOO MUCH FROM THE END OF THE WORLD)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΡΑΝΤΟΥ ZΟΥΝΤΕ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΙΛΙΝΚΑ ΜΑΝΟΛΑΤΣΕ, ΟΥΒΕ ΜΠΟΛ

Μια βοηθός παραγωγής διασχίζει με το αυτοκίνητό της το Βουκουρέστι παίρνοντας συνεντεύξεις από άτομα που έχουν τραυματισθεί σοβαρά εν ώρα εργασίας προκειμένου να επιλεγεί ο κατάλληλος για ένα βίντεο πολυεθνικής εταιρίας σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους. Στο ενδιάμεσο ανεβάζει σατιρικά βίντεο στο Instagram υιοθετώντας την περσόνα ενός αθυρόστομου macho άνδρα.

Μέσα σε περίπου δυόμισι ώρες που διαρκεί η ταινία, ο Ράντου Zούντε καταφέρνει και σατιρίζει με το δικό του αναρχικό τρόπο τους πάντες και τα πάντα δίνοντας σαφές στίγμα για την κατάσταση της ανθρωπότητας σήμερα. Μεγάλο μέρος της ευστοχίας του είναι το καίριο σενάριό του που δεν αφήνει αναπάντητα ερωτήματα αλλά και η «in your face» ερμηνεία της πρωταγωνίστριάς του, Ιλινκα Μανολάτσε, που σε αφήνει με την εντύπωση ότι όλο αυτό το «οδοιπορικό» το έκανε με μία ανάσα.

YouTube thumbnail

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΩΔΙΟΣ ***1/2

(THE BOY AND THE HERON)

ΙΑΠΩΝΙΑ, 2023

ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΧΑΓΙΑΟ ΜΙΓΙΑZΑΚΙ

Ενα νεαρό αγόρι χάνει τη μητέρα του σε μια πυρκαγιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιαπωνία και λίγο αργότερα μετακομίζει με τον πατέρα του και τη νέα του σύντροφο στην εξοχή για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Εκεί, ένας ερωδιός θα δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αγόρι και θα καταφέρει να το προσελκύσει στις πύλες ενός άλλου, αδιόρατου κόσμου.

Η νέα, αυτοβιογραφική ταινία του master, Χαγιάο Μιγιαζάκι, είναι το φαβορί για το Οσκαρ καλύτερου animation χάρη στην οργιώδη φαντασία του που δεν γνωρίζει όρια και κανόνες. Ο Ιάπωνας δημιουργός αφηγείται μια ιστορία σκληρής ενηλικίωσης γεμάτη εικαστικές εικόνες άξιες θαυμασμού, μοιράζοντας σε ικανοποιητικές δόσεις συγκίνηση και χιούμορ. Ομως στο δεύτερο μέρος, που ουσιαστικά βρίσκεται η καρδιά της ιστορίας του, ξεχνά να πατήσει το φρένο και υπερφορτώνει το σενάριό του με κάθε λογής απίθανα επεισόδια και κεφάλαια.

YouTube thumbnail

ΥΠΟΠΤΟΣ **

(ACCUSED)

ΑΓΓΛΙΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΦΙΛΙΠ ΜΠΑΡΑΝΤΙΝΙ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΣΑΝΕΪΛ ΚΟΥΛΑΡ, ΛΟΡΙΝ ΑZΟΥΦΟ

Η μία παρεξήγηση διαδέχεται την άλλη και ένας πακιστανικής καταγωγής νεαρός Αγγλος βρίσκεται άδικα κατηγορούμενος στο Twitter ως ο δράστης αιματηρής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου. Κάποιοι θερμοκέφαλοι θα τον εντοπίσουν στο πατρικό του σπίτι, που έχει επιστρέψει για το Σαββατοκύριακο και θα προσπαθήσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Προφανές θρίλερ περί ρατσισμού και δίκης μαγισσών που ανά πάσα στιγμή, πλέον, μπορεί να συμβεί στα social media. Σε όλα του αξιοπρεπές, αλλά δεν προσθέτει κάτι παραπάνω σε όσα έχουμε ήδη δει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

YouTube thumbnail

ΠΛΑΝΟ 75 **1/2

(PLAN 75)

ΙΑΠΩΝΙΑ, 2022

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΤΣΙ ΧΑΓΙΑΚΑΟΥΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΤΣΙΕΚΟ ΜΠΑΪΣΟ, ΧΑΓΙΑΤΟ ΙΣΟΜΟΥΡΑ

Στην Ιαπωνία το κυβερνητικό πρόγραμμα «Πλάνο 75» παροτρύνει τους ηλικιωμένους πολίτες να επιλέξουν οικειοθελώς την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με περιορισμένα μέσα επιβίωσης, ένας πραγματιστής «πωλητής» του Πλάνου 75 και μια νεαρή εργάτρια από τις Φιλιππίνες, αντιμετωπίζουν διλήμματα απέναντι στη ζωή και το θάνατο.

Η πρωτοεμφανιζόμενη στη μεγάλου μήκους ταινία, Τσι Χαγιακάουα, θίγει καίριο και ακανθώδες ζήτημα και σοφά σκεπτόμενη επιλέγει να το φωτίσει μέσα από τρεις προσωπικές ιστορίες που διασταυρώνονται σε κρίσιμες στιγμές. Ομως η προσέγγισή της είναι μια δόση παραπάνω υπαινικτική και διστακτική (;) από όσο χρειάζεται, με αποτέλεσμα η ταινία να κινδυνεύει να μην αφήσει ίχνος πίσω της, αν εξαιρέσει κανείς βέβαια τη διακριτική ερμηνεία της 82χρονης Τσιέκο Μπάισο που σε έναν άλλο κόσμο θα έφτανε ως τα Οσκαρ.

YouTube thumbnail

ΑΡΓΚΑΪΛ

(ARGYLLE)

ΗΠΑ, 2023

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΜΑΘΙΟΥ ΒΟΝ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΜΠΡΑΪΣ ΝΤΑΛΑΣ ΧΑΟΥΑΡΝΤ, ΣΑΜ ΡΟΚΓΟΥΕΛ, ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ

H Eλι Κόνγουεϊ, μοναχική συγγραφέας μιας επιτυχημένης σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων, μένει σπίτι. Η ιδανική βραδιά για την Ελι περιλαμβάνει το σπίτι της, τον υπολογιστή της, και το γάτο της, τον Αλφι. Στα βιβλία της Ελι πρωταγωνιστεί ο μυστικός πράκτορας Αργκαϊλ και η αποστολή του είναι να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Οι ιστορίες της, όμως, αρχίζουν να συμβαίνουν στην πραγματική ζωή, καθώς μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε. Ετσι η Ελι αναγκάζεται να αποχαιρετήσει τα ήσυχα απογεύματα και τη θαλπωρή του σπιτιού της.

YouTube thumbnail
Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]