Μόνη καθαρή λύση οι εκλογές

13/01/19 • 15:17 | UPD 13/01/19 • 15:17

Η Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, έχει σχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή

Οι εξελίξεις που σημειώνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο με τα κομματικά παιχνίδια Τσίπρα – Καμμένου και οι τραγελαφικές καταστάσεις με τις παλινωδίες, τους εκβιασμούς και τις αλληλοκατηγορίες παραπέμπουν ευθέως σε κυβέρνηση-οπερέτα.

Με άλλα λόγια, σε μια κυβέρνηση, η οποία, εκτός των άλλων, πάσχει από έλλειψη σοβαρότητας και δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο και προς όφελος της χώρας τα πραγματικά προβλήματα, τόσο στην οικονομία και στην καθημερινότητα των πολιτών όσο και στα θεσμικά ζητήματα και τα εθνικά μας θέματα.

Το «ισχυρό χαρτί» της οικονομίας έχει περιέλθει σε τέλμα. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών και χωρίς χρηματοδότηση, παρά τις θριαμβολογίες Τσίπρα για την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις στενάζουν από την υπερφορολόγηση, οι επενδύσεις είναι άπιαστο όνειρο και η χώρα έχει δεσμευτεί με θηριώδη πλεονάσματα και λιτότητα έως το 2060.

Στον τομέα των θεσμών, δεν υπάρχει καμία θωράκιση, οι προστατευόμενοι μάρτυρες μετατρέπονται σε κατηγορούμενους, ενώ η ασφάλεια των πολιτών είναι ανύπαρκτη και έχει παραδοθεί στους αναρχοαυτόνομους, στις διάφορες συλλογικότητες και την εγκληματικότητα του κοινού ποινικού δικαίου. Η Παιδεία έχει υποβαθμιστεί, η Υγεία χειροτέρεψε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι συγκοινωνίες και οι υπηρεσίες του Δημοσίου, και το μόνο που γίνεται είναι οι κομματικοί διορισμοί.

Με τη συμφωνία των Πρεσπών παραχωρήσαμε γλώσσα και εθνότητα στους Σκοπιανούς, ενώ η διαπραγματευτική αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι οι Αλβανοί και πολίτες άλλων εθνοτήτων της ΠΓΔΜ πέτυχαν, έστω και την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν τους όρους του σκοπιανού Συντάγματος, προσθέτοντας δίπλα στη «μακεδονική» υπηκοότητα και το «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» την αλβανική, την τουρκική κ.λπ. εθνότητα.

Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης. Και είναι πλέον αντιληπτό από όλους ότι μοναδική καθαρή λύση είναι οι εκλογές. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις στα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Οσο πιο σύντομα στηθούν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να αρχίσει και η ανάκαμψη της οικονομίας, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η μείωση των βαρών από την υπερφορολόγηση, η θεσμική θωράκιση της Πολιτείας και ο υπεύθυνος χειρισμός των εθνικών μας θεμάτων.

Η Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη, που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, έχει σχέδιο προς την κατεύθυνση αυτή. Να «ξεκολλήσει» την οικονομία, να δώσει κίνητρα για επενδύσεις, να μειώσει τη φορολογία για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να θωρακίσει τους θεσμούς και να ακολουθήσει εθνικά επωφελή εξωτερική πολιτική.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Copy link
Powered by Social Snap