Ο κ. Τζανακόπουλος και η Πανδώρα

16/06/18 • 15:02 | UPD 16/06/18 • 15:02

Η πολιτική υποκρισία περισσεύει. Από τη μία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που καταχειροκρότησαν τον Κ. Μπαρμπαρούση όταν τελείωσε τον παραληρηματικό λόγο του με τον οποίο καλούσε το στρατό να κάνει πραξικόπημα, αλλά αμέσως μετά, όταν είδαν τα ζόρια, δηλαδή ότι κινδυνεύουν να «πεταχτούν» όλοι εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας, αποφάσισαν να τον διαγράψουν.

Γράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Αλλά το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δεν το μάθαμε τώρα, ξέρουμε και τι πρεσβεύει και ξέρουμε ακόμα καλύτερα πόσο πασχίζει να το κρύψει υπό τον κοινοβουλευτικό μανδύα. Από την άλλη, ήταν η κυβέρνηση που έκανε για ακόμα μια φορά τη μεγάλη, αρνητική έκπληξη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μια ακόμα προσπάθεια πολιτικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι ευθύνονται για την αποθράσυνση του φασιστικού και εθνικιστικού εσμού! Διαπίστωσε μάλιστα ότι «ακραίες ιδεολογίες που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας»! Οταν ο κ. Τζανακόπουλος σημειώνει «πριν λίγο καιρό ήταν νεκρές», πότε ακριβώς το προσδιορίζει άραγε; Μήπως όταν ο υπουργός Εθν. Αμυνας και βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήγαιναν στη Ρω μαζί με κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής; Τότε που οι 53 κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι τέτοιες κινήσεις ξεπλένουν το υπόδικο κόμμα; Ή μήπως τότε που ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ίδιας κυβέρνησης μιλούσε για προσέγγιση της Χρυσής Αυγής αν κάνει βήματα εκδημοκρατισμού, εξηγώντας αργότερα ότι εννοούσε τους πεπλανημένους ψηφοφόρους της; Μπορεί, βέβαια, να εννοούσε πως νεκρός είναι ο χρόνος που άφησε να περάσει η κυβέρνηση χωρίς να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Οσο για τα μισαλλόδοξα κηρύγματα περί προδοσίας και ξεπουλήματος, μάλλον δεν θυμάται ο κ. Τζανακόπουλος πως το κουτί της Πανδώρας το άνοιξε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έστηνε κρεμάλες στο Σύνταγμα και μιλούσε για απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Τότε που μαζί με τον Πάνο Καμμένο δίχαζε τον ελληνικό λαό, μιλούσε για γερμανοτσολιάδες και προδότες και άπλωνε βούτυρο στο ψωμί των ακραίων κύκλων. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος.

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου