Αθήνα Καιρός

Τσίπρας για κομματικές οφειλές: Πήγε για μαλλί και βγήκε… χρεωμένος – Ευθείες βολές από ΠΑΣΟΚ 

4 λεπτά
Τσίπρας για κομματικές οφειλές: Πήγε για μαλλί και βγήκε… χρεωμένος – Ευθείες βολές από ΠΑΣΟΚ 
Τσίπρας - Ανδρουλάκης

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα προέκυψε για τον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ από τη σφοδρή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, με φόντο τα κομματικά χρέη.

Ολα ξεκίνησαν με την ανάρτηση της ΕΛΑΣ για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπου αναφερόταν ότι το «φέσι» ανέρχεται συνολικά σε 1,16 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών να αφορά τις τράπεζες.

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε άμεσα το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό ότι έχει συγκροτήσει «ιδιωτικής χρήσης κόμμα», το οποίο, όπως σημείωσε, χρηματοδοτείται «με αδιευκρίνιστους πόρους». Στην απάντησή του, το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμα ότι τα χρέη του είναι ρυθμισμένα και αποπληρώνονται κανονικά από την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει το κόμμα, ενώ σημείωσε ότι από το 2010 και μετά δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ δάνειο από πουθενά. Στην αναφορά του, το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί των ημερών του χρεοκόπησαν τα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε απαντήσεις και για τα «διπλά βιβλία» που είχε καταγγείλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ποιος χρηματοδοτεί το νέο του κόμμα, χωρίς ωστόσο να πάρει κάποια απάντηση, ενώ χαρακτήρισε τον τέως πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «μπροστινό συμφερόντων».

Οι ώρες περνούσαν και απάντηση από την ΕΛΑΣ στις σοβαρότατες κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ εναντίον του κ. Τσίπρα δεν υπήρχε. Ως εκ τούτου, στην εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο χθες το μεσημέρι -πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για το Ρέθυμνο, για να παραστεί στην κηδεία του 58χρονου πυροσβέστη, Μανώλη Στρατιδάκη, που έχασε τη ζωή του στο πύρινο μέτωπο, και για να επισκεφθεί στο Σπήλι την οικογένεια του 25χρονου πυροσβέστη, Παντελή Διαμαντάκη, ώστε να τη συλλυπηθεί- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.

«Εμείς δεν εξυπηρετήσαμε συμφέροντα για να έρχονται αυτά τα συμφέροντα σήμερα να κάθονται και να στοιχίζονται δίπλα στην προσπάθειά μας», είπε. «Θα συνεχίσουμε ακλόνητοι στον ίδιο δρόμο της πολιτικής αυτονομίας», συνέχισε και κατέληξε λέγοντας: «Νέο είναι ό,τι δεν έχει κριθεί».

Το θέμα της χρηματοδότησης της ΕΛΑΣ είναι ζήτημα που δεν έχει απαντηθεί ποτέ από τους εκπροσώπους του κόμματος στα ΜΜΕ, οι οποίοι πολλές φορές έχουν κληθεί να απαντήσουν. Αλλοι έχουν απαντήσει ότι «το κόμμα χρηματοδοτείται από τον Αλέξη», εννοώντας τον κ. Τσίπρα, άλλοι λένε ψευδώς ότι λειτουργεί με συνδρομές των μελών, ενώ ποτέ δεν έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο. Αλλοι λένε αοριστίες, άλλοι κοιτούν τον τηλεοπτικό φακό ένοχα και άλλοι δεν απαντούν τίποτε, προσπαθώντας να αλλάξουν κουβέντα. Η χρηματοδότηση της ΕΛΑΣ, σε αντίθεση με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., η οποία είναι διαφανής, καθώς προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από τραπεζικό δανεισμό, περιβάλλεται από θολούρα και σκοτάδι. Το ΠΑΣΟΚ είναι το πρώτο κόμμα που επέλεξε να ανοίξει το ζήτημα της χρηματοδότησης της ΕΛΑΣ δημοσίως, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε το ίδιο από τον κ. Τσίπρα.

Κριτική για ΑΕΙ και άρθρο 16

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε κατά του κ. Τσίπρα και σε άλλα θέματα. «Δεν μπορεί να λες από τη μία ότι είσαι κατά των μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών, αλλά από την άλλη είσαι υπέρ των κερδοσκοπικών ιδιωτικών. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα συνέπειας, αυτό είναι και θέμα πολιτικής σοβαρότητας», είπε επί λέξει για τη θέση του κόμματος του κ. Τσίπρα για τα ΑΕΙ και το άρθρο 16. Τον κατηγόρησε επίσης για την επιλογή του να μην μπει σε ουσιαστικό διάλογο για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]