Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε για ακόμα μια φορά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν αυτό το νομοσχέδιο, τονίζοντας πως «όταν γίνονται αυτονόητα πράγματα, δεν υπάρχει κανένας λόγος υποχρεωτικά να διαφωνούμε». Τόνισε μάλιστα πως έχει μελετηθεί πολύ αυτή η μεταρρύθμιση, η οποία έχει δουλέψει σωστά σε αρκετές χώρες της Δύσης που την έχουν υιοθετήσει.
Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ισχυρής καταναλωτικής συνείδησης και στη δύναμη του ενημερωμένου καταναλωτή, ο οποίος συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της αγοράς και στην τελική διαμόρφωση των τιμών. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «θέλουμε ένα κράτος δίκαιου και ισχυρές Ανεξάρτητες Αρχές όπως αυτή για την προστασία του καταναλωτή και την εποπτεία της αγοράς. Μια Αρχή που θα προασπίζει τη νομιμότητα προς όφελος της κοινωνίας».
Για την αναγραφή της αρχικής τιμής στα προϊόντα, ο Υπουργός Ανάπτυξης διευκρίνισε πως «θα αναγράφεται όταν έχει διαπιστωθεί ότι χωρίς λίγο και αιτία έχουν ξεφύγει κάποιες τιμές. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να υπάρχει εξήγηση της πορείας και της διαδρομής αυτού του προϊόντος μέχρι το ράφι».
Τέλος, για τη νομοθετική παρέμβαση που αφορά στην επέκταση των οικονομικών δραστηριοτήτων της ΟΝΕΧ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε πως «μόνο μια αξία καθοδηγεί την απόφασή μας και αυτή είναι το εθνικό συμφέρον της πατρίδας μας».
Ειδήσεις Σήμερα
- Μητσοτάκης: Η Ευρώπη μπορεί να αναπτύξει δικά της ισχυρά μοντέλα AI
- Άφησε ένα ξυστό και έχασε 760.000 λίρες – Ο επόμενος πελάτης άλλαξε τη ζωή του μέσα σε δευτερόλεπτα
- Ολυμπιακός: Sold out το Καραϊσκάκη – Eκκληση για προστασία της ομάδας
- Τοπικές εκλογές στην Ιταλία: Νίκες κεντροαριστεράς σε Μπάρι και Νάπολη, Βένετο στη Λέγκα