Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 31,4% αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 1,3% συγκριτικά με τη μέτρηση της GPO τον Φεβρουάριο.
Τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου στη μέτρηση της GPO για το μήνα Μάρτιο
- ΝΔ: 31,4%
- ΠΑΣΟΚ: 13,7%
- ΕΛ. ΛΥΣΗ: 10,6%
- Πλεύση Ελευθερίας: 9,6%
- ΚΚΕ: 9,4%
- ΣΥΡΙΖΑ: 5,5%
- Φωνή Λογικής: 2,5%
- ΜέΡΑ25: 2,5%
- Νέα Αριστερά: 2,2%
- ΝΙΚΗ: 1,9%
- Κίνημα Δημοκρατίας: 1,8%
- Αλλο: 8,9%

Άνοδος της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ κερδίζει 1,2% σε σχέση με το Φεβρουάριο και βρίσκεται πλέον στο 26,1%. Μικρή άνοδο της τάξης του 0,5% και για το ΠΑΣΟΚ. Μεγαλύτερη πτώση καταγράφεται για την Πλεύση Ελευθερίας από το 9,2% στο 8%, μικρότερη για την Ελληνική Λύση που περνάει στην τρίτη θέση με 8,8% σήμερα από 9% του προηγούμενου μήνα ενώ μικρή αύξηση καταγράφει το ΚΚΕ από το 7,6% στο 7,8% για το Μάρτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 4,6% με το ποσοστό όσων δηλώνουν πρόθεση ψήφου σε άλλο κόμμα να παραμένει σχετικά υψηλό με 7,3%. Τέλος αναποφάσιστο συνεχίζει να δηλώνει το 15,3% του εκλογικού σώματος.

Οι πολίτες διαφωνούν με τον πόλεμο ΗΠΑ – Ιράν
Οι πολίτες διαφωνούν σε μεγάλο βαθμό στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή σε ποσοστό 73,7% με την επίθεση που έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ και το Ισραήλ και δεν θεωρούν την επίθεση εναντίον του Ιρανικού καθεστώτος -όσο σκληρό και καταπιεστικό κι αν- δικαιολογημένη και νομιμοποιημένη με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Στον αντίποδα, η «ομπρέλα προστασίας» στην Κύπρο θεωρείται αυτονόητη και με το 73% των πολιτών να συμφωνεί με την αποστολή ελληνικών φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών. Μάλιστα το 60,5% εκτιμά ότι ενισχύεται η γεωπολιτική θέση της χώρας.


