06/02/17 • 07:59 | UPD 06/02/17 • 12:05

Σάλος για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Σάλο έχει προκαλέσει η ομολογία του Μεγάρου Μαξίμου -μετά τις πιεστικές ερωτήσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη- ότι ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος χωρίς να έχει γνωστοποιήσει την επίσκεψη και το πρόγραμμα επαφών του στη γαλλική πρωτεύουσα. Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, ενώ η Νέα Δημοκρατία αφήνει να εννοηθεί ότι η επίσκεψη έγινε με την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, ο Αδωνις Γεωργιάδης θέτει νέες ερωτήσεις που φέρνουν το Μαξίμου σε ακόμη δυσκολότερη θέση.

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ζήτησε να ενημερωθεί για το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τις 27 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Μάλιστα, ζήτησε εκτός από το σχέδιο πτήσης να κατατεθούν τα έγγραφα με τους ενδιάμεσους σταθμούς μετά τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Πέρασαν 24 ώρες χωρίς απάντηση από το Μαξίμου και ο Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ζήτησε να κατατεθεί το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους για την Κυριακή 29 και τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.
Τόνισε ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος «είναι για ειδική χρήση και δεν μπορεί να το παίρνει ο καθένας και το κόστος του να πληρώνεται από τον απλό πολίτη» και πρόσθεσε πως το επίσημο δρομολόγιο του αεροπλάνου έπρεπε να είναι «Αθήνα-Λισαβόνα, Λισαβόνα Αθήνα», αλλά διερωτήθηκε σαφώς αν κατά την επιστροφή του «ο κ. Τσίπρας πήγε και κάπου αλλού». «Εγώ ζητάω τα σχέδια πτήσης. Είναι επίσημα έγγραφα και να μη διανοηθούν να επικαλεστούν απόρρητο», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, ζητώντας και τη λίστα των επιβατών.

Λάθος ημερομηνίες

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω άτυπης ενημέρωσης, παραδέχθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύνοδο της Λισαβόνας επισκέφθηκε το Παρίσι. Μάλιστα έκανε λάθος στις ημερομηνίες: «Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά τη Σύνοδο των Χωρών του Νότου στη Λισαβόνα, στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01, έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία όσο και η γαλλική κυβέρνηση», ανέφερε το Μαξίμου: «Εκεί είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L’Οréal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου. Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου το πρωί (σ.σ.: την Τρίτη η ημερομηνία ήταν 31 Ιανουαρίου), αναχώρησε από την Αθήνα για τη Σερβία, ενώ την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου (σ.σ.: 1η Φεβρουαρίου) μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ.: «Το Μέγαρο Μαξίμου παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός -προφανώς μαζί με την οικογένειά του- πήγε στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ έπρεπε να επιστρέψει από τη Λισαβόνα. Αν είχε πάει για να δει επενδυτές, θα το είχε ανακοινώσει εκ των προτέρων. Τώρα γνωρίζουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο ελληνικός λαός γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει τόσο πολύ να μείνει στην εξουσία. Μεγάλη ζωή για εκείνον, πολύ σκληρή για τους Ελληνες».

Στο θέμα όμως επανήλθε και ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης: «Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω τη λίστα των επιβαινόντων… Καλά, αφού έκανε τέτοια συνάντηση για μεγάλη μάλιστα επένδυση στην Ελλάδα, γιατί την κράτησε κρυφή;… Πόσο ψεύτης!;».

Χθες, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild στο Παρίσι. Ο κ. Γεωργιάδης ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό αν υπάρχει επίσημη σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild και, αν ναι, από πότε και με ποια αμοιβή; Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αιτείται την κατάθεση στο σώμα της σύμβασης του ΟΔΔΗΧ με την επενδυτική τράπεζα Rothschild.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Διαβάστε επίσης: 

Τι είπε ο Τζανακόπουλος για το «κρυφό» ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι

Δημοφιλή