Κικίλιας: Προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, στηρίζουμε την κοινωνία

eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Κικίλιας: Προστατεύουμε τη Δημόσια Υγεία, στηρίζουμε την κοινωνία

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε νωρίτερα σήμερα στην Πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Τον Υπουργό Υγείας συνόδευε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στον κόσμο, ξέρουμε ότι μετά από 12 μήνες μάχης ο κόσμος είναι κουρασμένος, αλλά μπορούμε να του δίνουμε τη δυνατότητα να κάνει τεστ, να έχουμε σωστή ενημέρωση ως προς τον κορονοϊό, περίθαλψη και εμβολιασμούς μαζί.

Είναι μια πολυσύνθετη μάχη και προσπάθεια. Δεν σημαίνει ότι όταν πηγαίνουμε στο επόμενο βήμα που είναι ο εμβολιασμός, ξεχνάμε τα προηγούμενα. Γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα στην Πλατεία Σεπολίων και βλέπουμε πολύ κόσμο που θέλει να τεσταριστεί.

Να δώσω για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, για την προσπάθεια που έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες. Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ είναι σε όλη την Ελλάδα, όπου και όποτε προκύπτει ανάγκη προστρέχουμε προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η κατάσταση της πανδημίας στη χώρα, επειδή κάποιοι πολίτες ανησυχούν λίγο παραπάνω για το τρίτο κύμα.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη δήλωσή του μας καλύπτει όλους. Είπε ο Πρωθυπουργός ότι καθημερινά και κάθε εβδομάδα βρισκόμαστε πάνω από τα επιδημιολογικά δεδομένα, ακούμε τους ειδικούς, τους επιστήμονες και η ελληνική Πολιτεία οργανωμένα, προσαρμόζει τις αποφάσεις της με βάση τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν.

Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία. Από την άλλη, καταλαβαίνετε ότι προσπαθούμε να στηρίξουμε και όλες τις άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας. Και τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και να επιβιώσει η μέση ελληνική οικογένεια που παλεύει για τα προς το ζην, αναφέρομαι στο λιανεμπόριο.

Όλη αυτή η διαδικασία, όλους αυτούς τους μήνες, έχει αυτή τη λογική.

Όπου μπορούμε, να ανοίγουμε την κοινωνία προκειμένου να παίρνουμε ανάσες μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας, που είναι ο επιτυχής εμβολιασμός.

Όπου δυσκολεύουν τα πράγματα και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια, να κλείνουμε και να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας.

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός: Ολοταχώς για το τρίτο κύμα και νέα μέτρα – 70% περισσότερα κρούσματα μέσα σε δύο εβδομάδες

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Ανοικτό ενδεχόμενο 2.000 κρουσμάτων την ημέρα- Τι είπε για μεταλλάξεις

Τι αλλάζει από σήμερα στο take away: Νέες απαγορεύσεις και πρόστιμα για παραμονή στους χώρους του καταστήματος

Κορωνοϊός – Μόσιαλος: Ποια εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά – Ποια «πιάνουν» τις μεταλλάξεις [πίνακας]

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version