Τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης του αδικήματος

Σάλος από τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για σημαία και Χρυσή Αυγή

12/12/16 • 08:12 | UPD 12/12/16 • 09:19

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Νίκου Παρασκευόπουλου να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» υποστηρίζει πως μια κοινωνική αποδοκιμασία (!) θα ήταν αποτελεσματικότερη από την επιβολή του νόμου, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε να ρίξει γέφυρες προς τη Χρυσή Αυγή, προτάσσοντας την ιδέα της «σύγκλισης» έναντι της ρήξης!

Οπως ήταν φυσικό, οι απόψεις Παρασκευόπουλου προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των δημοκρατικών κομμάτων, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για παραλήρημα Παρασκευόπουλου και περίσσευμα θράσους. Εξίσου οργισμένα και καυστικά ήταν τα σχόλια που «σάρωσαν» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στο θέμα της προσέγγισης του ακροδεξιού μορφώματος που επιχείρησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παρασκευόπουλος αφού διευκρίνισε πως «τιμά την ελληνική σημαία», είπε πως πρέπει να ξεκινήσει ένας διάλογος προκειμένου να αποποινικοποιηθεί το κάψιμο της σημαίας. «Η ηθικο-κοινωνική αποδοκιμασία των προσβολών της θα είναι πολύ πιο αποτελεσματική», είπε, ενώ υπεραμύνθηκε της ισορροπημένης στάσης της Αστυνομίας στα βίαια επεισόδια, λέγοντας πως «αν ήταν σκληρότερη θα ήταν σκληρότερα και τα επεισόδια».
Δεν ήταν πάντως το ίδιο απόλυτος όταν ρωτήθηκε για τη Χρυσή Αυγή και την κοινή παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. στο Καστελλόριζο και στη Ρω.

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΟΝΤΑΡΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Copy link
Powered by Social Snap