Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Ουρές χιλιομέτρων – Ποιοι δρόμοι της Αθήνας είναι στο «κόκκινο»

Γαλλία: Κυβερνοεπίθεση στα αποθέματα αίματος – Χάκερ επιχείρησαν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στους 110 βαθμούς

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Γαλλία: Κυβερνοεπίθεση στα αποθέματα αίματος – Χάκερ επιχείρησαν να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στους 110 βαθμούς
Εξέταση αίματος Πηγή: Unsplash

Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε στη Γαλλία εταιρεία που διαχειρίζεται εγκαταστάσεις ψύξης για το Γαλλικό Ίδρυμα Αίματος (EFS), με τους χάκερ να επιχειρούν να προκαλέσουν ακραία αύξηση της θερμοκρασίας σε μονάδες όπου φυλάσσονται δείγματα αίματος.


Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/11/26), όταν οι επιτιθέμενοι φέρεται να προσπάθησαν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις των συστημάτων ψύξης της Coolworld, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία από τους -30 στους 110 βαθμούς Κελσίου.

Η απόπειρα έγινε αντιληπτή εγκαίρως από τεχνικό, ο οποίος εντόπισε την ασυνήθιστη μεταβολή. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας, δεν υπήρξαν απώλειες ή επιπτώσεις στα αποθέματα αίματος, τα οποία προορίζονται για μεταγγίσεις.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]