Κομισιόν: Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το ασυμβίβαστο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Κομισιόν: Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το ασυμβίβαστο των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ αναφορικά με το ζήτημα της διάταξης για το ασυμβίβαστο των μελών και στελεχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», επισήμανε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού».

«Η καλή συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών ανταγωνισμού είναι σημαντική και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους», είπε, σημειώνοντας ότι αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version