20/06/17 • 15:42 | UPD 20/06/17 • 17:37

Παρασκήνιο από το Μαξίμου: Τσίπρας VS Φώφης, Καστελλόριζο και «ραντεβού» με τον Κυριάκο

Από όλα είχε ο σημερινός μαραθώνιος συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου για να τους ενημερώσει για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφορικά με τη συμφωνία του Eurogoup και το Κυπριακό.

Οι σημερινές συναντήσεις για τον πρωθυπουργό άρχισαν στις 11:00 με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος πρόσφερε στον Αλέξη Τσίπρα ένα βιβλίο με την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Ακολούθησε η «περιπετειώδης» συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ενώ ο τελευταίος πολιτικός αρχηγός που υποδέχτηκε ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επεισοδιακή συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά

Υπονοούμενα και εκατέρωθεν «καρφιά» ξεκίνησε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τις πρώτες κουβέντες σε ανθρώπινο επίπεδο, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό όπου και οι δύο ρώτησαν λεπτομέρειες για τα παιδιά τους και τις σπουδές τους, άρχισαν οι αιχμές.

Ο πρωθυπουργός αφού ρώτησε για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστήριξε ότι τώρα η χώρα -ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές των κομμάτων στο πως βλέπουν τη συμφωνία, έχει χρόνο, έχει ανάσα να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα.

«Το γεγονός ότι μας δίνεται ως χώρα κάποιος χρόνος, χωρίς αυτή την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να στοχαστούμε το μέλλον της χώρας και τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας είναι καλό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Καλά, δεν ξέρω πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει. Οπότε…», ήταν η απάντηση της κ. Γεννηματά για να πάρει εκ νέου τον λόγο ο πρωθυπουργός λέγοντας:

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, μας έχεις βάλει σε δύο καινούρια μνημόνια, οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά», για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε ένα χρόνο».

«Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπά η καρδιά τη ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες», ανέφερε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας: «Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει απ’ όλους μας αυτήν τη στιγμή είναι η ειλικρίνεια. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιες είναι οι προοπτικές του, τι πραγματικά μπορεί να γίνει για τον κόσμο. Λοιπόν, δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από δω και πέρα είναι τί γίνεται…».

«Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ο δρόμος εξόδου από την κρίση», απάντησε ο κ.Τσίπρας.

Κατά τα άλλα ξαναμίλησαν για το συνέδριο της Κεντροαριστεράς με τον πρωθυπουργό να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραβρεθεί, ανάλογα με το πρόγραμμά του. «Θα ‘ρθεις;» ακούστηκε να λέει έκπληκτη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θα δω ανάλογα με το πρόγραμμά μου» ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ακούστε το βίντεο από την συνομιλία στο Μέγαρο Μαξίμου:

Μετά το τέλος των συναντήσεων του πρωθυπουργού, κυβερνητικές πηγές σχολίασαν την κόντρα του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας πως ήταν αναμενόμενο να λάβει την απάντηση της».

Ραντεβού» στη βουλή έδωσαν Μητσοτάκης – Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον κ. Μητσοτάκη, είπε πως αποτελεί θεσμική του υποχρέωση να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα εθνικά θέματα, παρά τις οποίες διαφωνίες υπάρχουν. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης.

Για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως για την οικονομία θα υπάρξει η ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή, συνολικά και για τη διαπραγμάτευση, ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια.

«Για τα εθνικά είμαι πάντα στη διάθεση της κυβέρνησης και όταν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν κατ΄ ιδιαν είμαι πάντα στη διάθεση σας», προσέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πάντα οι σκέψεις και οι στρατηγικές πρέπει να περιφρουρούνται, αλλά ζούμε στην εποχή της ενημέρωσης και της ταχύτητας, και όλα μαθαίνονται πολύ γρήγορα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσιπρας υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ, ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πορείας της υγείας της Ντούρας Μπακογιάννη.

Η αντίδραση Παπανδρέου

«Πάμε τώρα Καστελλόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης και εσύ μας φορτώσατε άλλα πέντε χρόνια Οδύσσειας», έγραψε στο twitter, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αντιδρώντας έτσι σε όσα ανέφερε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Δημοφιλή