Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στηρίζει το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στηρίζει το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική

Η Πλεύση Ελευθερίας στηρίζει το «κίνημα των πολιτών, αλλά και τον αγώνα για δημοκρατία, διαφάνεια, δικαιοσύνη στην υπόθεση των εξορύξεων», δηλώνει με ανακοίνωση του το νεοσύστατο κόμμα που ίδρυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η υπόθεση, συνεχίζει, της παραχώρησης των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής «συγκροτεί οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα διαρκείας, αναγόμενο στην δεκαετία του ’90 και στην περίοδο Σημίτη – Πάχτα».

Χαρακτηρίζει «ουδέτερη» τη στάση της Δικαιοσύνης απέναντι στους υπαιτίους, σε αντίθεση με τη στοχοποίηση που επέδειξε προς την τοπική κοινωνία και το «ζωντανό» κίνημα των πολιτών, «που αντιδρά διεκδικώντας εκείνα που η Πολιτεία όφειλε να προστατεύει».

Η Δικαιοσύνη, επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου, «περνά μέσα από την αλήθεια, η οποία βρίσκεται στον αγώνα για ανάκτηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και στην λογοδοσία εκείνων που αντί πινακίου φακής παραδίδουν περιβάλλον».

Αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσω του λεγόμενου υπερταμείου, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την «πουλά», όπως «πούλησε» και το κίνημα στις Σκουριές. Γεγονός το οποίο, όπως υποστηρίζει, «μας καθιστά όλους προ της ευθύνης να στηρίξουμε και να ανασυγκροτήσουμε τα ζωντανά κινήματα απέναντι στις φαύλες εξουσίες».

Ολονύχτια διαμαρτυρία

Ολονύχτια διαμαρτυρία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική πραγματοποιούν κάτοικοι της περιοχής, στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την προγραμματισμένη για αύριο δίκη 21 ατόμων για τον εμπρησμό του εργοταξίου στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013.

Οι κάτοικοι έχουν αναρτήσει πανό που γράφουν «ΔιεκΔΙΚΗση για το νερό, τον τόπο και τη ζωή μας» και «Θεσσαλονίκη ξύπνα, στην σκόνη θα πνιγείς από τα ορυχεία Κιλκίς, Χαλκιδικής». Σε οθόνη προβάλλονται στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις και από τα μέρη όπου γίνεται εξόρυξη.

Οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν αύριο, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version