Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στη Χαλκιδική – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Μπλόκο της ΑΑΔΕ σε 9 κοντέινερ με 93 εκατ. λαθραία τσιγάρα

4 λεπτά
Μπλόκο της ΑΑΔΕ σε 9 κοντέινερ με 93 εκατ. λαθραία τσιγάρα

Ένα ακόμη γερό κτύπημα στο λαθρεμπόριο τσιγάρων κατάφεραν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στον Πειραιά.

Χρησιμοποιώντας το ειδικό μηχάνημα X-RAY, τον σκύλο ανιχνευτή Kal, και το λογισμικό για την ανάλυση κινδύνου και τη στόχευση ύποπτων φορτίων, εντόπισαν εννέα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν 98 εκατομμύρια τσιγάρα. Οι αναλογούντες φόροι και δασμοί είναι ύψους 21 εκατ. ευρώ.

Τρία εμπορευματοκιβώτια προήλθαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα, εκφορτώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, με τελικούς παραλήπτες εταιρείες στο Μαυροβούνιο και στην Σλοβακία. Για να μην κινήσουν υποψίες, οι διακινητές τα είχαν δηλώσει ως εμπόρευμα «Χαρτί Εκτύπωσης» και «Χάρτινες Σακούλες». Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα υπήρχαν μόνο στις πρώτες δύο σειρές φόρτωσης κάθε κοντέινερ, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τις διωκτικές αρχές και να κρύψουν τις κούτες με τα τσιγάρα, που αποτελούσαν το υπόλοιπο εμπόρευμα.

Τα υπόλοιπα έξι κοντέινερ ξεκίνησαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κίνα και την Ταϊλάνδη, και, μέσω του λιμανιού του Πειραιά, προορίζονταν για την Ελλάδα και την Κύπρο. Στα φορτωτικά έγγραφα ήταν δηλωμένα ως «Εργαλεία, Υποδήματα και Γεννήτριες». Ωστόσο, και εδώ, αυτά τα προϊόντα βρίσκονταν μόνο στις δύο πρώτες σειρές εκφόρτωσης. Ο εντοπισμός των τριών εξ αυτών προήλθαν από συνεργασία της ΑΑΔΕ με ξένες διωκτικές υπηρεσίες και των υπολοίπων τριών με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο.

Αυτήν τη στιγμή, οι τελωνειακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν εντείνει τις έρευνές τους για να εντοπίσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και εταιρείες, ενώ πιστεύεται ότι το διεθνές αυτό κύκλωμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, με πλοκάμια σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Το αυστηρό μήνυμα στην Μπέρμποκ – «Οι τουρκικές προκλήσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές»

Ζητούν τα ρέστα οι Τούρκοι για τα F-16: Ξεσάλωσε ο Ακάρ – «Απαράδεκτο η Ελλάδα να επιδιώκει να μην πουληθούν στην Τουρκία»

Θρίλερ στη λαχαναγορά του Ρέντη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε φορτηγό – Ήταν δεμένος και φιμωμένος

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]