Απαλλάσσονται και για τον μήνα Μάιο 2021 από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου -ίσχυε από Ιανουάριο μέχρι Απρίλιο- οι πληττόμενες από την πανδημία του κορονοϊού επιχειρήσεις, όπως προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο σχετικά με την κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Με την ίδια τροπολογία ρυθμίζονται ακόμα θέματα σχετικά με τα Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων τα οποία είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα:
Ειδικότερα:
-Επικαιροποιείται η περίπτωση χρηματιστηριακών συναλλαγών που διακανονίζονται εκτός ΚΑΤ.
– Προσδιορίζονται εκ νέου τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που φέρουν την υποχρέωση καταβολής και απόδοσης του φόρου επί των πωλήσεων εισηγμένων μετοχών.
– Ορίζονται κατά περίπτωση οι κυρώσεις, πρόστιμα, τόκοι, βεβαιώσεις του οφειλόμενου φόρου πώλησης κ.λπ., για τη μη υποβολή, την εκπρόθεσμη ή την ανακριβή υποβολή των δηλώσεων καταβολής και απόδοσης του εν λόγω φόρου.
Επίσης σύμφωνα με την ίδια τροπολογία:
– Παρατείνεται μέχρι 31 Μαΐου 2021, από 9 Μαΐου που ίσχυε σήμερα, η προθεσμία υποβολής αιτήσεως φυσικού προσώπου ή εκπροσώπου νομικού προσώπου, για τη χορήγηση συνεισφοράς του Δημοσίου στην αποπληρωμή των δανειακών του υποχρεώσεων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Γέφυρα ΙΙ».
– Για χωρίς αντάλλαγμα μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων προς το Δημόσιο ή κοινωφελή ιδρύματα, από δημόσιες υπηρεσίες που έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, επέρχεται αυτοδίκαια η εξάλειψη και διαγραφή των υφιστάμενων υπέρ τρίτων χρεών.
– Καταργούνται οι διατάξεις σχετικά με τη μη επιβολή φόρου σε κέρδη από πωλήσεις εισηγμένων μετοχών σε αλλοδαπά χρηματιστήρια ή άλλους διεθνείς αναγνωρισμένους χρηματιστηριακούς θεσμούς, σε εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές καθώς και συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω πολυμερούς μηχανισμού διαπραγματεύσεων.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
- Γλυκά Νερά: Σοκάρει η ιατροδικαστική έκθεση – Έπνιξαν την 20χρονη με τα χέρια
- Εμβόλια και παιδιά: Σε ομάδες αυξημένου κινδύνου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός κάτω των 15 ετών – Τι λέει καθηγήτρια Παιδιατρικής στο Eleftherostypos.gr
- Ισραήλ: Κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» στη Λοντ – Νύχτα πολέμου με νεκρούς και πάνω από 200 ρουκέτες
- Συντάξεις: Αυξήσεις έως 202 ευρώ με αναδρομικά έως 3.840 ευρώ για απόστρατους
- Επιστροφές φόρου για αμειβόμενους με «μπλοκάκια» – Δείτε τι θα ισχύσει εφέτος
- Λαμία: Χαμός με γιατρό σε εμβολιαστικό κέντρο που έλεγε στον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο
- To «Voyager 1» άκουσε για πρώτη φορά τον απόκοσμο βόμβο του μεσοαστρικού διαστήματος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr





















