Σόιμπλε: Μην μας επικρίνετε, έχουμε κάνει επενδύσεις

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Σόιμπλε: Μην μας επικρίνετε, έχουμε κάνει επενδύσεις

Το κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μέτρα δημοσιονομικής στήριξης δεν θα πρέπει να έχει στόχο τη Γερμανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία έχει αυξήσει τις επενδύσεις περισσότερο από το μέσο όρο της ευρωζώνης την τελευταία δεκαετία.

Η Κομισιόν κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη Γερμανία και άλλες χώρες της ευρωζώνης να υιοθετήσουν μια περισσότερο αναπτυξιακή δημοσιονομική πολιτική τον επόμενο χρόνο, μια έκκληση που στόχο έχει να αντιμετωπίσει την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων στην Ευρώπη.

Μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει μια σημαντική μεταστροφή στην πολιτική της ΕΕ, η οποία έχει επικεντρωθεί στη δημοσιονομική πειθαρχία και τη λιτότητα κατά το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξης της ευρωζώνης. Τα λαϊκιστικά κόμματα έχουν τραφεί από την δυσαρέσκεια που έχει προκύψει. Για παράδειγμα, οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άγγελα Μερκελ θα δώσουν την μάχη για τις εκλογές του επόμενου Σεπτεμβρίου σε ένα κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό, στο οποίο το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) είναι πιθανόν να μπει στην ομοσπονδιακή βουλή για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version