Τόμσεν για ΔΝΤ: Συμμετέχουμε απόλυτα στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Τόμσεν για ΔΝΤ: Συμμετέχουμε απόλυτα στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν τόνισε πως το ΔΝΤ συμμετέχει πλήρως στις συζητήσεις για το ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτή η δήλωση του κ. Τόμσεν έρχεται λίγο μετά την είδηση πως κατέθεσε γραπτή έκθεση στη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και στην οποία εισηγούταν την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ερώτηση που του έγινε μάλιστα από Έλληνα δημοσιογράφο αναφορικά με το εν λόγω έγγραφο, ο κ. Τόμσεν απάντησε: «Δεν συνεννοούμαστε με εσωτερικά έγγραφα».

Ο κ.Τόμσεν, απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις, σημείωσε ότι «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους θα είναι έτοιμη τον Δεκέμβριο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, ο κ.Τόμσεν σημείωσε ότι το ΔΝΤ μπορεί να στηρίξει μόνο ένα πρόγραμμα που στοχεύει σε πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version