«Αυτό που ήθελα ήταν να είμαι με ανθρώπους της ηλικίας μου. Πρέπει να θυμάστε: πολλά από αυτά που έκανα όταν ήμουν παιδί… δεν έπαιζα σε σύνολα. Ήμουν εγώ», είπε. Η διεθνής αναγνωρισιμότητα ήρθε με την επιτυχία του ‘Home Alone’ (1990), που τον καθιέρωσε ως παιδί-σταρ, ωστόσο ο ίδιος περιγράφει την εργασία εκείνης της περιόδου ως απομονωτική.
Ο 45χρονος ηθοποιός έκανε αναφορά στην ταινία του 1990 ‘Home Alone’ και συνέκρινε τη μοναξιά του ρόλου με την εικόνα του ‘Castaway’ του Τομ Χανκς. «Θα δεις το ‘Home Alone’… και λέω: ‘Θεέ μου, είμαι στο ‘Castaway’, απλώς εκείνος είχε μια μπάλα βόλεϊ για να μιλάει’», είπε, υπενθυμίζοντας ότι οι περισσότερες σκηνές του ήταν αυτοσχεδιαστικές ή χωρίς άλλα πρόσωπα στο κάδρο.
Ενώ σε άλλο σημείο υπογράμμισε: «Ο κόσμος θα λέει: ‘Α, πώς ήταν να δουλεύεις με τον Τζο Πέσι;’ Κι εγώ λέω: ‘Έχετε δει την ταινία;’ Κάνουμε ίσως δύο σκηνές μαζί. Και μετά εγώ, σε ένα σπίτι, μόνος μου, σχεδόν… μόνος στο σπίτι’.
Ο Κάλκιν σημείωσε: «Ήθελα να βγαίνω έξω, ήθελα να βγαίνω ραντεβού με κορίτσια και ήθελα να κάνω παρέα με ανθρώπους της ηλικίας μου. Ήθελα, ξέρετε, να πάω σε ένα πάρτι. Ήθελα να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν μπορώ να σας πω πόσα μπαρ μιτσβά έχασα», είπε γελώντας, περιγράφοντας την καθημερινότητα που στερήθηκε λόγω της εργασίας.
«Σε μένα απλώς συνέβη έτσι. Δεν τραβούσα το μανίκι των γονιών μου λέγοντας: ‘Μαμά, μπαμπά, θέλω να γίνω διάσημος. Θέλω να κάνω ταινίες’. Απλώς ξεκίνησα να το κάνω, ήμουν καλός σε αυτό και συνέχιζα να κλείνω δουλειές».
Και κατέληξε: «Είναι αστείο, σε αυτή τη δουλειά — δεν την βρήκα εγώ. Με βρήκε εκείνη. Γι’ αυτό κάπως επέστρεψα σε αυτή».

