Το ίδιο ισχύει για όλες τις ιατρικές ανακαλύψεις και την εκπληκτική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Τα λαμπρότερα μυαλά του κόσμου εργάζονται για να νικήσουν χρόνιες και θανατηφόρες ασθένειες και είναι καθήκον των κυβερνήσεων και των παγκόσμιων ηγετών να στηρίζουν το έργο τους και να ενισχύουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην επιστήμη.
Η περίοδος του κορονοϊού και ο πόλεμος που δέχθηκαν τα εμβόλια μας δίδαξε πόσο εύκολα μπορούν κάποιοι να διασπείρουν θεωρίες συνωμοσίας που δεν έχουν καμία απολύτως βάση και λογική. Δυστυχώς, αυτό γίνεται ακόμα και σήμερα και μάλιστα με ανθρώπους που έχουν τεράστια επιρροή και δύναμη.
Η επικίνδυνη αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ για δήθεν συσχέτιση του αυτισμού με την ουσία παρακεταμόλη, δηλαδή με τα πιο κοινά και συνήθη αναλγητικά, προκάλεσε σοκ στους επιστήμονες και τους υγειονομικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Μαζί με την παραίνεσή του (!) να μην κάνουν οι γονείς πολλά εμβόλια στα παιδιά τους μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα δεκαετίες πίσω.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τόνισε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υπαγορεύουν αλλαγές στις ισχύουσες συστάσεις σχετικά με τη χρήση παρακεταμόλης, ενώ σύσσωμη η παγκόσμια επιστημονική οικογένεια ζήτησε να μη γίνονται αυθαίρετες συνδέσεις που δεν βασίζονται σε ιατρικά και ερευνητικά δεδομένα.