Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με κάτοικο της περιοχής, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ. Ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο εξαπάτησης, φέρονται να έπεισαν το υποψήφιο θύμα να συγκεντρώσει χρήματα και κοσμήματα σε μια τσάντα και να την αφήσει σε σημείο της αυλής του σπιτιού του για παραλαβή.
Ο ιδιοκτήτης, ωστόσο, αντιλήφθηκε εγκαίρως την απάτη και ενημέρωσε άμεσα την Αστυνομία. Λίγο αργότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τους υπόπτους, οι οποίοι επιχείρησαν να διαφύγουν με όχημα.
Ακολούθησε καταδίωξη στην παραλιακή λεωφόρο, με το αυτοκίνητο των δραστών να εμπλέκεται σε καραμπόλα με τρία διερχόμενα οχήματα. Παρά τη σύγκρουση, οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητό τους και διέφυγαν πεζοί προς την παραλία, όπου κατάφεραν να εξαφανιστούν.
Κατά την έρευνα στο όχημα, οι αστυνομικοί εντόπισαν διάσπαρτα χαρτονομίσματα, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο τα χρήματα να συνδέονται με άλλες υποθέσεις εξαπάτησης που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.
Το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εξέταση, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.
Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε τηλεφωνικές επικοινωνίες από άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιων οργανισμών ή υπηρεσιών και ζητούν χρήματα, κοσμήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Στη Βουλή η μεγάλη μεταρρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση: Πώς θα εκλέγονται πλέον δήμαρχοι και περιφερειάρχες
- SOS από τον δήμο Πολυγύρου για το ιατρείο Ορμύλιας
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Ελληνικό για το Ράλι Ακρόπολις 2026
- Μουντιάλ 2026: Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόβλεψη των Simpsons – Θα είναι Πορτογαλία και Μεξικό το ζευγάρι του τελικού;
- Μάρω Κοντού: Πώς ο 90χρονος άντρας επιχείρησε να μπει στο δωμάτιο της με μαχαίρι – Το χρονικό και η κατάσταση υγείας της ηθοποιού

