Λόγω περιορισμένου χώρου στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί ειδικό φορτηγό-ψυγείο για τη μεταφορά των σορών.
Στο έργο συμμετείχαν επίσης γραφεία τελετών που ανέλαβαν τη μεταφορά τους από την Ιεράπετρα στο ΠΑΓΝΗ, όπου ξεκίνησε η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου κάθε θύματος.
Οι δύο επιζώντες έχουν πλέον ανακτήσει δυνάμεις, επικοινωνούν με τους γιατρούς και αναμένεται να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.
Σύμφωνα με τις έρευνες των λιμενικών, η βάρκα μπορεί να ήταν μία από τις επτά που πρόσφατα εντοπίστηκαν να κατευθύνονται προς την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις οι επιβαίνοντες είχαν φτάσει σώοι, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο ναυάγιο ακόμη πιο δραματικό.
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι μετανάστες παρέμειναν μερόνυχτα στη θάλασσα πριν πλήξει η κακοκαιρία Byron, επιβαρύνοντας σημαντικά την κατάσταση.
Το πλοίο εντοπίστηκε 36 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας από τουρκικό σκάφος, που ενημέρωσε άμεσα τις ελληνικές Αρχές. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ανήλικοι, ενώ οι δύο επιζώντες βρέθηκαν σε κατάσταση υποθερμίας και ασιτίας. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες για 18 νεκρούς, όμως το Λιμενικό επιβεβαίωσε ότι τα θύματα είναι τελικά 17.
Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού
Για το πολύνεκρο ναυάγιο στα νότια του νομού Λασιθίου εξέδωσε ανακοίνωση το Λιμενικό, σύμφωνα με την οποία «τις απογευματινές ώρες χθες (6/12), ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, των Καλών Λιμένων, του Κόκκινου Πύργου και της Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για τον εντοπισμό μίας ημιβυθισμένης λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες από ένα φορτηγό (Φ/Γ) πλοίο σημαίας Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή 36 ν.μ. νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας.
Στο σημείο μετέβησαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ένα σκάφος της δύναμης Frontex, τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν ένα ελικόπτερο (Ε/Π) SUPER PUMA και ένα αεροσκάφος της δύναμης Frontex.
Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής από το Εργαστήριο Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης».
Ειδήσεις Σήμερα
- Αλέξης Παπαχελάς: Μιλάει ανοιχτά για τη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη – «Η ενημέρωση είναι το αντίδοτο για τον φόβο»
- Καραμανλής για τους αγρότες: Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα δεκτικοί απέναντί τους
- Θεοδωρικάκος για ΑΠΘ: «Χαίρομαι που η πανεπιστημιακή κοινότητα στη Θεσσαλονίκη έχει στη διάθεσή της μια ακόμη σύγχρονη βιβλιοθήκη»

![Αγρότες: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου – «Αποχωρούμε ειρηνικά» – Στο «κόκκινο» τα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-irakleio-epeisodio-aerodromio-150x150.jpg)