Αν και πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας δέχθηκε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού, επιβάλλοντας πρόσκαιρη ποινή κάθειρξης στον 58χρονο και συγκεκριμένα 13 έτη και δύο μήνες, το υπόλοιπο των οποίων θα εκτίσει στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού. Το θύμα, μητέρα τριών παιδιών, εργαζόταν τα καλοκαίρια στην εν λόγω ταβέρνα, ενώ φέρεται να ήθελε τη διακοπή του γάμου της με τον κατηγορούμενο. Στις 3 Αυγούστου του 2021, ο κατηγορούμενος, ξεκινώντας από την Αθήνα, όπου διέμεναν ως οικογένεια, μπήκε στην ταβέρνα και σκότωσε τη γυναίκα του, πυροβολώντας την, ενώ ηχογράφησε και την τελευταία τους συνομιλία.
«Μιλάμε όχι απλά για παθολογική ζήλια αλλά για ζηλοτυπική συμπεριφορά που κατέληξε σε ψύχωση» τόνισε ο εισαγγελέας προσθέτοντας πως ο κατηγορούμενος ήταν σε διαταραγμένη ψυχική κατάσταση όταν έγινε το έγκλημα και με μια ασθένεια που επηρέασε την κατάσταση. Επεσήμανε παρόλα αυτά ότι ο κατηγορούμενος προετοίμασε την πράξη καθώς είχε στο αμάξι του φυσίγγια και όπλο.
Απολογούμενος επανέλαβε ότι πίστευε πως η σύζυγός του είχε εραστή, ενώ ισχυρίστηκε πως θόλωσε και ότι άκουγε φωνές. Πρόσθεσε ότι λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ ψυχίατρος που ορίστηκε για να τον εξετάσει κατέθεσε στο δικαστήριο ότι κατηγορούμενος έπασχε από παραληρηματική διαταραχή.