Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Αττική Οδός: Σύγκρουση οχημάτων στην έξοδο για Λαμία – Κυκλοφοριακά προβλήματα στο ρεύμα προς Ελευσίνα

Κρήτη: Πλημμύρες και κατολισθήσεις «μπλοκάρουν» τους δρόμους σε Ηράκλειο και Χανιά λόγω κακοκαιρίας

2 λεπτά
Κρήτη: Πλημμύρες και κατολισθήσεις «μπλοκάρουν» τους δρόμους σε Ηράκλειο και Χανιά λόγω κακοκαιρίας

Ισχυρά καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο της Κρήτης την 25η Μαρτίου. Οι έντονες βροχοπτώσεις οδήγησαν ακόμη και στην ακύρωση παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Από νωρίς το πρωί, ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την Τροχαία, προχώρησε σε προληπτικούς αποκλεισμούς δρόμων για την ασφάλεια των οδηγών. Κλειστές είναι οι ιρλανδικές διαβάσεις στην οδό Λυκείου και στον Κατσαμπά, ενώ η διέλευση στο ρέμα της περιοχής Κορώνα Μαγαρά απαγορεύεται λόγω επικίνδυνων συνθηκών από τη βροχόπτωση, όπως αναφέρει το neakriti.gr.

Τα συνεργεία του Δήμου, με προσωπικό και μηχανήματα από τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας και Τεχνικής Υπηρεσίας, απομάκρυναν φερτά υλικά από δρόμους όπως η Ωκεανίδων (περιοχή ΕΛΜΕΠΑ) και η Μιχαλινάκη (Κορακοβούνι). Κατολισθήσεις σημειώθηκαν επίσης στον Άγιο Βλάσση και στο Σκαλάνι, όπου την Πέμπτη αναμένεται παρέμβαση με γκρέιντερ για καθαρισμό των οδών.

Πλημμυρικά φαινόμενα δημιούργησαν προβλήματα στον δήμο Μινώα Πεδιάδας, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος Αποστόλοι – Θραψανό, από τη λίμνη Λιβάδα μέχρι τη διασταύρωση με τον δρόμο Θραψανό – Ευαγγελισμός.

Οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Ηράκλειο και η κατάσταση ενδέχεται να επιδεινωθεί.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η κακοκαιρία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στο Ηράκλειο, με κατολισθήσεις σε περιοχές κοντά στην Κνωσό, λίγο πριν την Αγία Ειρήνη στα Σπήλια. Μεγάλες πέτρες έχουν καταλήξει στο οδόστρωμα, θέτοντας σε κίνδυνο τους οδηγούς που διέρχονται από το σημείο.

Οι αρμόδιες αρχές προειδοποιούν για αυξημένη προσοχή κατά την οδήγηση, προτρέποντας τους οδηγούς να μειώνουν ταχύτητα, να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία και να ακολουθούν τις οδηγίες της τροχαίας.

Κατολισθήσεις στα Χανιά

Η παρατεταμένη έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών προκάλεσε κατολισθήσεις και στα Χανιά, σύμφωνα με το cretalive.gr. Βράχοι έπεσαν στο δρόμο στο Καλάμι, λίγο μετά τη Σούδα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Στο σημείο βρέθηκε άμεσα η Τροχαία ΒΟΑΚ για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]