Η γυναίκα νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο φρουρούμενη και σε βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της απόπειρας παιδοκτονίας κατά τη διάρκεια του τοκετού, σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της 33χρονης και του συντρόφου της, Γιώργος Καρούτσος, η γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και θα έπρεπε να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Από την πλευρά του ο σύντροφός της, ο οποίος δε μπορεί να κάνει παιδιά, υποστηρίζει ότι του είχε αποκρύψει την εγκυμοσύνη και πως δεν γνώριζε πως πέταξε το νεογνό στα σκουπίδια. Σύμφωνα με το δικηγόρο του ζευγαριού, ο σύντροφος της 33χρονης λέει ότι μόνο τους τελευταίους δύο μήνες είχε παρατηρήσει ότι ήταν πρησμένη η κοιλιά της, όμως η απάντηση που έπαιρνε από την ίδια ήταν πως αυτό οφειλόταν σε ορμονική διαταραχή σχετική με την έμμηνο ρύση.
Επίσης, υποστηρίζει ότι ανάλογη απάντηση πήρε όταν επέστρεψε στο σπίτι και είδε τη γυναίκα την ώρα που πήγαινε να πετάξει τη σακούλα με το νεογνό στα σκουπίδια – χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το περιεχόμενό της – και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι υπήρχαν αίματα στο μπάνιο και στο καθιστικό. Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ισχυρίζεται, η γυναίκα απέδωσε την αιμορραγία στην έμμηνο ρύση.
Παρόλα αυτά ο ίδιος κάλεσε το ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου βρέθηκε μπροστά σε μια γυναίκα με αιμορραγία που παρέπεμπε σε περίπτωση γέννας. Όμως, η 33χρονη επέμενε ότι οφειλόταν στην έμμηνο ρύση και δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παρά τις προσπάθειες και του συντρόφου της.
Η περίεργη συμπεριφορά της γυναίκας, προβλημάτισε τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Ο επικεφαλής του πληρώματος ρώτησε πού έχει κοντά κάδο απορριμμάτων, ο σύντροφος υπέδειξε το σημείο και εκεί εντοπίστηκε το βρέφος ζωντανό, χωρίς να κλαίει, μέσα σε μία μπλε ναύλον σακούλα.
Το βρέφος, μαζί με τη λεχώνα, μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ. Το νεογέννητο, που όταν βρέθηκε είχε συμπτώματα υποθερμίας, είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται στη Μονάδα Νεογνών για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Ηράκλειο: Σε αυτούς τους κάδους βρέθηκε το νεογέννητο – Για απόπειρα παιδοκτονίας κατηγορείται η μητέρα
Όπως έγραψε το Creta24.gr, το νεογέννητο εντοπίστηκε σε κάδο σκουπιδιών στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, κοντά στη ΒΙΠΕ, μέσα σε σακούλες, όπου φέρεται να το είχε βάλει η 32χρονη μητέρα. Το νεογνό μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ έχοντας τις αισθήσεις του και, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, Στέλιο Κτενιαδάκη, είναι καλά στην υγεία του. Φρουρούμενη νοσηλεύεται και η 32χρονη, η οποία έχει συλληφθεί για το ειδικό αδίκημα της απόπειρας παιδοκτονίας.
Η 32χρονη μητέρα φέρεται να έχει σχέση με τρανς γυναίκα -που δεν έχει χειρουργηθεί-, η οποία δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη της 32χρονης. Ειδικότερα, όταν ήρθαν οι διασώστες στο σπίτι, της είπε: «Γιατί ξεφούσκωσε η κοιλιά σου;», καθώς δεν το είχε αντιληφθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 32χρονη μητέρα φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.
Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Στη συνέχεια παρατήρησαν ότι η γυναίκα είχε μόλις γεννήσει στην μπανιέρα του σπιτιού της και άρχισαν να τη ρωτούν πού είναι το μωρό. «Τη βρήκα να πετάει κάτι στον κάδο», είπε η 33χρονη τρανς, όσο οι διασώστες έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι.
Το μωρό μύριζε χλωρίνη
Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ένας από τους διασώστες του ΕΚΑΒ έψαχνε το παιδί στους κάδους κοντά στο σπίτι μαζί με την τρανς γυναίκα. Ξαφνικά, ο διασώστης, ύστερα από αναζήτηση άκουσε το ασθενικό κλάμα του μωρού, το οποίο βρήκε μέσα σε μια σακούλα με πεταμένα χαρτιά τα οποία μύριζαν χλωρίνη!
Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, η γυναίκα επαναλάμβανε ότι η αιμορραγία της οφειλόταν σε έμμηνο ρύση, ωστόσο βρισκόταν εμφανώς σε σύγχυση.
Από την άλλη, η 33χρονη τρανς, η οποία να σημειωθεί πως για ιατρικούς λόγους δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Οι Αρχές συνεχίζουν την προανάκριση για το περιστατικό, ενώ διερευνάται και η οικογενειακή κατάστασή τους προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση για το βρέφος.
![Αγρότες: Άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου – «Αποχωρούμε ειρηνικά» – Στο «κόκκινο» τα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-irakleio-epeisodio-aerodromio-150x150.jpg)
![Αγρότες: Κλειστό ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου – Βαριές κατηγορίες για όσους συμμετείχαν στα επεισόδια [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2025/12/epeisodia-agrotes-kriti6-150x150.jpg)

