Και οι δυο μετά την απολογία τους, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 54χρονου, έχει μεταξύ άλλων ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ σε βάρος της 56χρονης συζύγου του, δίωξη μεταξύ άλλων για συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Η απολογία τους φέρεται να επελέγη να γίνει σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, για λόγους ασφάλειας.
Εντωμεταξύ, νέες αποκαλύψεις προκαλούν σοκ γύρω από την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 21χρονου Νικήτα στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, με όσα φέρονται να κατέθεσαν ο 54χρονος κατηγορούμενος και η 56χρονη σύζυγός του να ρίχνουν φως στο παρασκήνιο της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την Κρήτη.
Το ζευγάρι κρίθηκε προφυλακιστέο το βράδυ της Πέμπτης (8/5), έπειτα από πολύωρες απολογίες που πραγματοποιήθηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Παρότι αρχικά είχε διαρρεύσει ότι οι απολογίες θα γίνονταν τη Δευτέρα, οι Αρχές προχώρησαν τελικά στη μεταφορά τους στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν τα όσα φέρεται να είπε η 56χρονη σύζυγος του κατηγορούμενου, περιγράφοντας τον άνδρα της ως έναν άνθρωπο «εκτός εαυτού». Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία της ανέφερε: «Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι κατάφερα να ουρλιάξω “μη, μη, μη!”, αλλά ήταν πλέον αργά. Οι εικόνες που αντίκρισα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μου. Το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι αυτός που σκότωσε τον συγχωρεμένο δεν ήταν ο άντρας μου. Ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Δεν είχε καν την όψη του. Ήταν ένας τρελός, ένα ακάθαρτο πνεύμα, χωρίς επαφή με το περιβάλλον».
Από την πλευρά του, ο 54χρονος φέρεται να υποστήριξε πως τη στιγμή της δολοφονίας δεν είχε επίγνωση των πράξεών του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο πρόσωπό του εκείνη τη στιγμή δεν έβλεπα τίποτα άλλο παρά τον φονιά του γιου μου. Δεν ήμουν ο εαυτός μου. Εξάλλου, είχε χαθεί από καιρό. Δεν όριζα τον εαυτό μου, τη σκέψη μου και τη συμπεριφορά μου. Ένα μαύρο πέπλο είχε σκεπάσει το μυαλό μου».
Την ίδια στιγμή, νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Νικήτας στο θανατηφόρο τροχαίο του 2023, στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ο 17χρονος γιος του 54χρονου, φέρεται να ανήκε στο ίδιο το θύμα του δυστυχήματος.
«Τα παιδιά ήταν φίλοι. Το αμάξι ήταν του γιου του. Εκείνος του το είχε δώσει», ανέφερε σε ανάρτησή της γυναίκα που γνώριζε προσωπικά τον Νικήτα, αφήνοντας παράλληλα αιχμές κατά της μητέρας του 21χρονου.
Σοβαρές καταγγελίες έκανε και η αδελφή του Νικήτα, η οποία υποστήριξε ότι η 56χρονη «του “πιπίλιζε” το μυαλό», καλλιεργώντας στον σύζυγό της την πεποίθηση ότι ο 21χρονος ευθυνόταν για τον θάνατο του παιδιού τους. Παράλληλα, ανέφερε πως ο Νικήτας ζούσε υπό συνεχή παρακολούθηση και φόβο, καθώς – όπως είπε – υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τον 54χρονο για κάθε του κίνηση.
«Ξέραμε από γνωστούς μας ότι είχε τσιλιαδόρους. Τον παρακολουθούσαν δύο – τρία άτομα. Ο Νικήτας είχε ρεπό και είχε πάει να κουρευτεί, αλλά δεν πρόλαβε», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αιχμές άφησε και ο πατέρας του 21χρονου, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τη σύζυγο του 54χρονου, λέγοντας: «Αυτή τα έκανε όλα. Παρακολουθούσε τον γιο μου, έβλεπε πού είναι το αυτοκίνητό του πάντα».
Ηράκλειο: Φόβοι για βεντέτα μετά τη δολοφονία του 21χρονου
Οι Αρχές φοβούνται ότι με τη δολοφονία του 21χρονου θα ανοίξει νέος κύκλος αίματος ενώ στην Αμμουδάρα Ηράκλειου όπου έγινε το έγκλημα, οι κάτοικοι παραμένουν συγκλονισμένοι για τον χαμό ενός χαμογελαστού παιδιού που γνώριζαν καλά.
Σε βάρος του 54χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, είχαν σχηματιστεί τρεις δικογραφίες, η τελευταία μόλις τον περασμένο Μάρτιο, για παραβίαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν εκδοθεί σε βάρος του. Οι περιοριστικοί όροι είχαν επιβληθεί στον 54χρονος μετά από καταγγελία και μήνυση για προηγούμενη επίθεση και απειλές σε βάρος του Νικήτα, γεγονός που πλέον επανέρχεται στο επίκεντρο της έρευνας.
«Θα διερευνήσω ακριβώς τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η διαδικασία. Στην τελευταία μήνυση δηλαδή, αυτός ο άνθρωπος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφέθηκε ελεύθερος, είχε παραβιάσει τους όρους», δήλωσε η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Αλεξάνδρα Σπανάκη.
«Όταν παραβιάστηκαν τα προστατευτικά μέτρα το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα έστειλε έγγραφο στην Εισαγγελία λέγοντας ότι έγινε παραβίαση των μέτρων και η απόφαση της εισαγγελικής αρχής ήταν τότε “αφήστε τον ελεύθερο”», σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Τέλος ως τραγική ειρωνεία μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η εκδίκαση μιας από τις τρεις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του 54χρονου, αυτή που ήταν και η πιο βίαιη και σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2024, έχει οριστεί για τις 15 Ιανουαρίου του 2027.
Ειδήσεις Σήμερα
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι – Ποιοι πάνε πρώτοι στα ΑΤΜ
- Αρκάς: Καλημέρα με αγάπη και ποια θυσία, ποια θυσία;
- Profile Software: Σχέδιο εξαγορών για άνοιγμα στην Ισπανία και διείσδυση στην αμερικανική αγορά
- ΔΕΗ FIBER GRID: «Σήμα» για είσοδο στην κινητή τηλεφωνία
- METALLICA: Τι θα ακούσουμε στο ΟΑΚΑ

