Λίγο μετά τις 9:30, η πρώην βουλεύτρια και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου εξήλθε από το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, όπου και κρατείτο από χθες.
Αυτή την ώρα, η Ζαρούλια οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος είναι αρμόδιος για την έκδοση του φυλακιστηρίου. Η Ελένη Ζαρούλια αναμένεται να οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα στη Θήβα.
Πόσα χρόνια στη φυλακή θα μείνει η Ελένη Ζαρούλια
Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, παραδόθηκε την Πέμπτη (12/3) στις Αρχές για να αρχίσει να εκτίει την ποινή που της επιβλήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η καταδίκη της προβλέπει πέντε χρόνια φυλάκισης, εκ των οποίων τα τρία είναι υποχρεωτικά για εκτέλεση σύμφωνα με τον νόμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινή μπορεί να μειωθεί περαιτέρω σε περίπτωση συμμετοχής σε εργασίες εντός φυλακής ή εμφάνισης προβλημάτων υγείας, με το συνολικό διάστημα κράτησης να εκτιμάται μεταξύ 1,5 και 3 ετών.
Η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Στεφανάτου, είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα για μετατροπή της ποινής σε χρηματική, πρόταση που τελικά υιοθετήθηκε από το δικαστήριο. Η απόφαση αυτή σηματοδοτεί ότι η Ελένη Ζαρούλια θα εκτίσει κανονικά την ποινή της, χωρίς αναστολές, και στέλνει το μήνυμα ότι όλοι οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.
Μέχρι σήμερα, η κατηγορούμενη δεν είχε κρατηθεί, καθώς η πρωτόδικη απόφαση της είχε χορηγήσει αναστολή εκτέλεσης μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

![Χρυσή Αυγή: Η Ελένη Ζαρούλια παραδόθηκε στο ΑΤ Πεύκης [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/03/eleni-zaroulia-150x150-jpg.webp)