Πύρινη κόλαση σε όλη τη χώρα – 81 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο, το μήνυμα Χαρδαλιά για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

eleftherostypos.gr
Newsroom
13 λεπτά
Πύρινη κόλαση σε όλη τη χώρα – 81 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο, το μήνυμα Χαρδαλιά για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Ξημέρωσε η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εκτός από την τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη, οι δυνάμεις της Υπηρεσίας βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν σε άλλα πέντε μεγάλα μέτωπα: σε Εύβοια, Μεσσηνία, Λακωνία, Κω και Καλάβρυτα.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας – Καίγονται σπίτια

Η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια, η οποία ξεκίνησε από τη Δάφνη Μαντουδίου, πέρασε από Μουρτιά, Ρετσινόλακκο και Κοκκίνη, που εκκενώθηκαν, και τώρα βρίσκεται πάνω από τη Σπιάδα, καίει ανεξέλεγκτα.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η πυρκαγιά έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές, ιδιαίτερα για τους οικισμούς που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, στον δρόμο από τη Λίμνη έως τις Ροβιές.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, πριν από λίγο η φωτιά βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε δυτική κατεύθυνση και κινείται προς τον οικισμό Χρόνια, που είναι ανάμεσα σε Λίμνη και Ροβιές και οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και οι πολίτες, προσπαθούν να κάνουν μία ζώνη προστασίας. Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, ενώ οι παραθεριστές που βρίσκονται στην περιοχή προσπαθούν να κινηθούν σε περιοχές κοντά στη θάλασσα για λόγους ασφαλείας.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ο δήμαρχος Μαντουδίου -Λίμνης -Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων. «Η κατάσταση είναι τραγική. Κάνω έκκληση όσο είναι το φως της μέρας για την ενίσχυση των εναέριων δυνάμεων καθώς καίγονται περιουσίες, καίγονται σπίτια, κινδυνεύουν άνθρωποι», τόνισε χαρακτηριστικά.

LamiaReport.gr: Μεγάλη πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας

LamiaReport.gr: Μεγάλη φωτιά στη Λίμνη Ευβοίας

«Είμαστε σε επιφυλακή αλλά ακόμη δεν μας έχουν ζητήσει κάτι που να έχει σχέση με μεταφορά ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Λιμεναρχείο της Αιδηψού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eviathema.gr, για προληπτικούς λόγους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα egnomi.gr η δημοτική σύμβουλος, Ελπίδα Ψαρρού, αναφερόμενη στους πολίτες που έχουν κατέβει στη θάλασσα: «Τους είπαν να απομακρυνθούν πέρα από τις Ροβιές για να είναι ασφαλείς».

Στην περιοχή επιχειρούν 62 πυροσβέστες και τρεις ομάδες πεζοπόρου, με 24 πυροσβεστικά οχήματα και τρία αεροσκάφη που παρεμβαίνουν ανάλογα τις ανάγκες και κυρίως σε μέτωπα που απειλούν οικισμούς στην παραλιακή ζώνη.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Επισκέπτρια της ιστοσελίδας μας που βρίκεται στις Ροβιές μας έστειλε τις παρακάτω εικόνες

Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Μαίνεται η φωτιά στην Ανατολική Λακωνία

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα FLY, η πυρκαγιά που καίει σε περιοχές του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας Γιάτρισσας (το οποίο δεν απειλείται), ξέσπασε περίπου στις 13:20. Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχειρούν 20 Πυροσβεστικά οχήματα με περίπου 100 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο Έρικσον και 2 Καναντέρ. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμει και η ομάδα διάσωσης Λακωνίας, υδροφόρες και αθλητικοί σύλλογοι.

Νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί σε Καστάνια και Σελεγούδι. Οι κάτοικοι έχουν εγκαίρως απομακρυνθεί και δεν κινδυνεύουν. Μάλιστα, στην Καστανιά η φωτιά έφρασε στα πρώτα σπίτια, τα οποίο κάηκαν.

Πέρασε από σπίτια η πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας

«Πονοκέφαλο» δημιουργεί και η σημερινή αναζωπύρωση στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική. Μέσω του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Βασιλίτσι, Λειβαδάκια και Αγιο Γεώργιο. Οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς την Κορώνη.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα tharronews.gr, η φωτιά που ξέσπασε εχθές αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι και η κατάσταση είναι πλέον δύσκολη. Ειδικότερα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στον οικισμό Λειβαδάκια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καταστραφεί και σπίτια στην περιοχή.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Είναι μεγάλη η φωτιά στην περιοχή Βασιλίτσι και έχει περάσει μέσα από σπίτια, αλλά ακόμα δεν έχουμε εικόνα, για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, αφού έχουν εκκενωθεί οι περιοχές» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως πρόσθεσε, «επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και δύο ελικόπτερα, αλλά στην Μεσσηνία υπάρχει μία ακόμη φωτιά σε αγροτοδασική δασική έκταση στην περιοχή Βλαχόπουλο του δήμου Πύλου – Νέστορος».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σχετικά με την συγκεκριμένη φωτιά, ανέφερε ότι «επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εμείς στείλαμε μηχανήματα έργου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες και να βοηθήσουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ το ίδιο έχουμε πράξει από χθες και στην φωτιά στο Βασιλίτσι».

Μάχη με τον χρόνο δίνουν στην Κω

Εκτός ελέγχου παραμένει και η φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στο νησί της Κω, η οποία λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν μπόρεσε να περιοριστεί, με αποτέλεσμα να κατευθύνεται προς το Ασκληπιείο.

Για τη συνδρομή της κατάσβεσης έχουν μεταβεί και εναέρια μέσα, που επιχειρούν ρίψεις νερού. Μάλιστα, το απόγευμα ώρα δόθηκε εντολής απομάκρυνσης των κατοίκων που διαμένουν στη περιοχή Τσουκαλαριά.

DSC_3135_copy_1600x1067.jpg

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kosnews24.gr, η φωτιά που ξέσπασε καίει έκταση σε δύσβατη περιοχή όπου μόνο εναέριες δυνάμεις μπορούν να επιχειρήσουν. Η κατεύθυνση του αέρα αλλά και η πορεία της πυρκαγιάς είναι προς τον ορεινό όγκο της πόλης της Κω. Επίσης, μετέβη πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής από τη Ρόδο.

Η μεγάλη προσπάθεια επικεντρώνεται στο να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς προς το δάσος της Τσουκαλαριάς, πριν νυχτώσει και σταματήσουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

Στην περιοχή επιχειρούν 22 πυροσβέστες, με 11 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή υπάρχει και από τον Ελληνικό Στρατό, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Φωτιά και στα Αγράμπελα Καλαβρύτων

Ακόμη μια φωτιά προστέθηκε στις ήδη πολλές, η οποία ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αχαΐα και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή Αγράμπελα των Καλαβρύτων.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 30 άνδρες και 13 οχήματα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Υπενθυμίζεται ότι στην πυρκαγιά της Αττικής έχουν εκκενωθεί η Βαρυμπόμπη, οι Αδάνες, το Μορτερό και οι Θρακομακεδόνες, ενώ σε επιφυλακή είναι όλες οι δυνάμεις για τυχόν και άλλες παρεμβάσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

Παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας όπου προς Αθήνα, διακόπηκε η κυκλοφορία πριν από λίγο στην έξοδο για Καπανδρίτι. Επίσης, κλειστή είναι η Τατοΐου από λεωφόρο Κύμης έως οδό Ερυθραίας , Ερυθραίας από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, η Τατοΐου από την οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειο Πολιτεία, ταβέρνα «Λάμπρος»).

Δείτε την ενημέρωση Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών

'Εκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε σημείο κοντά στις φωτιές που έκαψαν τον δήμο Ερυμάνθου τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version