Αθήνα Καιρός

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Λάθος ότι πιστέψαμε πως κάθε πολίτης θα πειθαρχήσει στα μέτρα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Λάθος ότι πιστέψαμε πως κάθε πολίτης θα πειθαρχήσει στα μέτρα

«Πάντα τη Δευτέρα έχουμε λιγότερα τεστ», απάντησε καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας για τον αριθμό των τεστ και άρα των κρουσμάτων τις δύο προηγούμενες μέρες, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο καθηγητής εξήγησε ότι για να χρησιμοποιούμε ως κριτήριο το δείκτη θετικότητας θα πρέπει η δειγματοληψία να είναι τυχαία. «Εδώ δεν είναι τυχαία, αλλά από αυτούς που είτε έχουν συμπτώματα είτε φόβο. Αυτοί είναι πάντα περισσότεροι το Σαββατοκύριακο», είπε σχετικά.

«Υπήρξαν σφάλματα από όλους μας», παραδέχθηκε αναφερόμενος στην εξάπλωση που σημειώνει ο κορονοϊός στη χώρα μας κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας και επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι, «το λάθος ήταν ότι πιστέψαμε ότι ο κάθε πολίτης θα πειθαρχήσει στα μέτρα», καθώς κατά το πρώτο κύμα «φοβόμασταν το άγνωστο και αυτά που βλέπαμε στην Ιταλία».

Κάτι τέτοιο όμως, σύμφωνα με τον καθηγητή, δεν συνέβη και «ήρθε το καλοκαίρι που ο ιός μας τα ‘συγχώρεσε όλα’ και εκεί χάθηκε το παιχνίδι».

«Τώρα έχουμε ακόμα έναν εχθρό, την πτώση της θερμοκρασίας», είπε εξηγώντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται και στη συγκέντρωση του κόσμου σε κλειστούς χώρους, όπου αυξάνεται η μεταδοτικότητα του ιού».

Ερωτηθείς για το άνοιγμα της εστίασης, απάντησε ότι, «το πιο πειστικό επιχείρημα για το αν πρέπει να ανοίξουν τα μαγαζιά είναι αυτό που έγινε στο Harrod’s».

Όσο αφορά στο εμβόλιο και την ασφάλεια που παρέχει, χαρακτήρισε «εχέγγυο» το γεγονός ότι τόσοι πολλοί και διαφορετικοί Οργανισμοί δίνουν έγκριση.

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση Μακρόν, είπε ότι, είναι «επιλογή του κάθε πολιτικού το πώς θα προστατέψει τους πολίτες του».

Σημείωσε, τέλος ότι συμφωνεί στο να μην είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο, όμως είναι 95% και όχι 100% αποτελεσματικό, που σημαίνει ότι κάποιοι ελάχιστοι μπορεί να νοσήσουν». Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ωστόσο στους καπνιστές, προειδοποιώντας ότι, «αν κάποιος καπνιστής πάθει έμφραγμα δύο μήνες αφού εμβολιαστεί, δεν θα φταίει το εμβόλιο».

Ειδήσεις

Lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου: Στον πάγο οι γιορτές – Η λίστα με τις απαγορεύσεις και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Αρχίζουν οι μαζικοί εμβολιασμοί στη Βρετανία με το σκεύασμα των εταιριών Pfizer και BioNTech

Αναδρομικά: Ποιοι παίρνουν και πόσα από τις επιστροφές στο Δημόσιο [πίνακες και παραδείγματα]

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]