«Πνίγεται» η Αθήνα στην αιθαλομίχλη: Υψηλές συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
«Πνίγεται»  η Αθήνα στην αιθαλομίχλη: Υψηλές συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα

Πνίγηκε στην αιθαλομίχλη ανήμερα των Χριστουγέννων η Αθήνα αφού τα αιωρούμενα σωματίδια που ανιχνεύτηκαν ήταν πάνω  από το κανονικό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, το Μαρούσι είχε 114 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα και στο Περιστέρι 113 μικρογραμμάρια με όριο τα 50.

Υψηλές ήταν οι συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων και την Τρίτη, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σε αρκετές περιοχές όπως στον Πειραιά, στο κέντρο της Αθήνας, στη Λυκόβρυση, στο Μαρούσι και στα Λιόσια.

Ισχύει και για σήμερα Τετάρτη η σύσταση του υπουργείου Περιβάλλοντος για περιορισμό της χρήσης βιομάζας στα τζάκια.

Υψηλές συγκεντρώσεις μικροσωματιδίων υπήρχαν επίσης στη Θεσσαλονίκη, στη Πάτρα, στο Βόλο, στη Λάρισα, στη Χαλκίδα και στη Λαμία.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version