Αθήνα Καιρός

Πρόταση μομφής κατά Μπόρις Τζόνσον: Ξεκίνησε η ψηφοφορία, πόσες ψήφοι χρειάζονται

4 λεπτά
Πρόταση μομφής κατά Μπόρις Τζόνσον: Ξεκίνησε η ψηφοφορία, πόσες ψήφοι χρειάζονται

Μεγάλη Βρετανία: Ξεκίνησε στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατατέθηκε σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου, κατά του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. Για την παραμονή ή μη του «Μπότζο» στον πρωθυπουργικό θώκο ψηφίζουν οι βουλευτές των Συντηρητικών.

Για να «περάσει» η πρόταση μομφής απαιτούνται 180 ψήφοι, δηλαδή το 50% + 1 των Συντηρητικών βουλευτών. Σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, τουλάχιστον 145 από τους 359 βουλευτές των Συντηρητικών έχουν δημοσίως εκφράσει τη στήριξή τους στον Βρετανό πρωθυπουργό. Αρκούν επομένως 180 ψήφοι για να απορριφθεί η πρόταση.

Η ψηφοφορία είναι μυστική και διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν γύρω στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).

Παρακολουθήστε ζωντανά την ψηφοφορία:

YouTube thumbnail

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε στους βουλευτές του κόμματός του ότι θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ένα νέο αναπτυξιακό σχέδιο, σύμφωνα με μια πηγή των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του λίγο προτού να ξεκινήσει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί σε βάρος του.

Η πηγή αυτή είπε επίσης ότι ο Τζόνσον υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους, εφόσον παραμείνει στο αξίωμά του και προειδοποίησε τους βουλευτές να μην στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, παγιδεύοντας το κόμμα σε μια αέναη «ημέρα της μαρμότας».

«Δεν υποσχέθηκε κάποια συγκεκριμένη φοροαπαλλαγή αλλά ο υπουργός (Οικονομικών Ρίσι Σούνακ) και ο ίδιος θα παρουσιάσουν το αναπτυξιακό σχέδιο την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε το γενικό περίγραμμα του πώς βλέπει την ευρύτερη οικονομική εικόνα» είπε η πηγή αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ειδήσεις σήμερα

Νίκος Παναγιωτόπουλος για Τουρκία: Πλησιάζουμε επικίνδυνα στα όριά μας, στα όρια της εγκράτειας και της υπομονής μας

Προφυλακίστηκε ο 46χρονος προπονητής πολεμικών τεχνών – Αρνείται τα πάντα – Σοκάρουν οι περιγραφές των μαθητών

Η Ρωσία απειλεί τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και το Μαυροβούνιο με την εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου Satan-2

Αυτοκτονία γυμναστή: «Δεν φταίει κανείς. Η χρήση φαρμάκων με οδήγησε στο να πάρω αυτήν την απόφαση» – Το ιδιόχειρο μήνυμα του αυτόχειρα

Λάρισα: Το χαλάζι διέλυσε τα πάντα δύο ημέρες πριν την συγκομιδή

Συντάξεις: Αναδρομικό «μπόνους 30ετίας» για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]