Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοκ στον Άγιο Παντελεήμονα: Εντοπίστηκε πτώμα μέσα σε βαλίτσα

«Ο χρόνος τελειώνει!»! Νέες απειλές Τραμπ προς το Ιράν

2 λεπτά
«Ο χρόνος τελειώνει!»! Νέες απειλές Τραμπ προς το Ιράν
Πηγή: REUTERS/Jessica Koscielniak

Ο Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε σήμερα (28/01) το Ιράν να καταλήξει σε μια πυρηνική συμφωνία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να απειλεί ότι, σε διαφορετική περίπτωση, οι ΗΠΑ θα εξαπολύσουν αμερικανική επίθεση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, η οποία θα είναι «πολύ χειρότερη».

«Ας ελπίσουμε ότι το Ιράν θα “προσέλθει γρήγορα στο τραπέζι ” και θα διαπραγματευτεί μια δίκαιη και ισότιμη συμφωνία – ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ – μια συμφωνία που θα είναι καλή για όλα τα μέρη. Ο χρόνος τελειώνει, αυτό είναι πραγματικά ουσιώδες!» έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social.

Υπό την πρώτη προεδρική θητεία του Τραμπ, η Ουάσινγκτον αποχώρησε από μια πολυεθνική πυρηνική συμφωνία του 2015 με την Τεχεράνη.

«Η επόμενη επίθεση θα είναι πολύ χειρότερη! Μην το αφήσετε αυτό να συμβεί ξανά», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε ένα «μεγάλο στόλο» που πλέει προς το Ιράν λέγοντας ότι είναι «ένας μεγαλύτερος στόλος… από αυτόν που στάλθηκε στη Βενεζουέλα», αναφερόμενος στη μεγάλη στρατιωτική ανάπτυξη των ΗΠΑ στην Καραϊβική από αυτό το καλοκαίρι.

Η Ουάσινγκτον έχει ενισχύσει την παρουσία της στον Κόλπο στέλνοντας το αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln και τη συνοδεία του, την άφιξη των οποίων ανακοίνωσε προχθές Δευτέρα (26/01) ο αμερικανικός στρατός.

Οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν βρίσκονται στα ύψη μετά την αιματηρή καταστολή των εκτεταμένων διαδηλώσεων στο Ιράν από το ιρανικό καθεστώς στις αρχές του έτους.

Οι ιρανικές Αρχές είχαν δηλώσει ότι είχε ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον, αλλά ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί δήλωσε σήμερα (28/01) ότι, για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις, οι Αμερικανοί θα πρέπει να «σταματήσουν τις απειλές και τις υπερβολικές απαιτήσεις».

Ιρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Αραγτσί τόνισε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ τις τελευταίες ημέρες ούτε έχει ζητήσει διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]