Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Κλοπή χρυσής τουαλέτας: Δικάζονται οι τρεις κλέφτες – «Η ληστεία κράτησε μόλις πέντε λεπτά»

4 λεπτά
Κλοπή χρυσής τουαλέτας: Δικάζονται οι τρεις κλέφτες – «Η ληστεία κράτησε μόλις πέντε λεπτά»

Οι κλέφτες έκλεψαν μια χρυσή τουαλέτα 4,8 εκατομμυρίων λιρών από το Παλάτι Μπλένχαϊμ σε μια "τολμηρή επιδρομή", η οποία διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά, όπως ανέφερε το δικαστήριο.

Η τουαλέτα ήταν συνδεδεμένη με το υδραυλικό σύστημα και πλήρως λειτουργική ως μέρος μιας καλλιτεχνικής έκθεσης στο Παλάτι του Οξφορντσάιρ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Μάικλ Τζόουνς, 39 ετών, από τη Διβινίτι Ρόουντ, Όξφορντ, αρνείται την κατηγορία της διάρρηξης. Ο Φρεντ Ντόου, που ήταν γνωστός ως Φρέντερικ Σάινς, 36 ετών, από το Ουίνδσορ, και ο 41χρονος Μπόρα Γκούτσουκ, από το δυτικό Λονδίνο, έχουν δηλώσει αθώοι.

Στη δίκη τους ακούστηκε ότι η τουαλέτα πιθανόν να διαλύθηκε και δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο εισαγγελέας Τζούλιαν Κρίστοφερ Κ.Σ. είπε στο δικαστήριο ότι μια ομάδα πέντε ατόμων με δύο οχήματα πέρασε από τις κλειστές πύλες του Παλατιού Μπλένχαϊμ τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου 2019 και έσπασαν την πόρτα του κτιρίου με βαριοπούλες.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η επιδρομή διήρκεσε μόλις πέντε λεπτά.

“Το έργο τέχνης δεν βρέθηκε ποτέ. Φαίνεται ότι διαλύθηκε σε μικρότερες ποσότητες χρυσού και δεν ανακτήθηκε.” όπως είπε.

Ένας τέταρτος άνδρας, ο Τζέιμς Σιν, 40 ετών, από το Γουέλινγκμποροου του Νόρθαμπερλαντ, παραδέχτηκε την διάρρηξη, την μεταφορά παράνομης περιουσίας και τη συνωμοσία, σύμφωνα με την κατάθεση των ενόρκων.

Η τουαλέτα, με τίτλο “Αμερική”, ήταν 18 καρατίων και ήταν μέρος μιας έκθεσης του Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Καττελάν.

Ζύγιζε 98 κιλά και ήταν ασφαλισμένη για 6 εκατομμύρια δολάρια. Οι τιμές του χρυσού εκείνη την περίοδο θα έδιναν στην αξία του χρυσού μόνο 2,8 εκατομμύρια λίρες τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως ανέφερε το δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας είπε ότι μια σειρά από μηνύματα, φωνητικά μηνύματα και στιγμιότυπα οθόνης που βρέθηκαν στα τηλέφωνα του κ. Σιν, του κ. Ντόου και του κ. Γκούτσουκ έδειξαν ότι οι τρεις διαπραγματεύτηκαν τιμή 25.632 λιρών ανά κιλό για περίπου 20 κιλά από τον κλεμμένο χρυσό.

Φέρεται ότι ο κ. Γκούτσουκ, ο οποίος διηύθυνε το κοσμηματοπωλείο Pacha του Λονδίνου στο Χάτον Γκάρντεν, θα έβγαζε κέρδος περίπου 3.000 λιρών για κάθε κιλό που πούλησε.

Το Παλάτι είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν ο τόπος γέννησης του Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]